XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Vad är Relacore?

Relacore är en blandning av vitaminer och örter marknadsförs som ett naturligt komplement för att hjälpa användarna gå ner i vikt, särskilt bukfetma. Den primära ingrediensen är magnolia bark (honokiol) tillsammans med vitamin C, B6 och B12, kalcium, magnesium, riboflavin, passionsblomma, Panax ginseng och andra ospecificerade ingredienser. Tillverkaren hävdar att Relacore minskar stress, som i sin tur hjälper användarna gå ner i vikt. Relacore innehåller några stimulantia, såsom koffein. Den finns i en dagtid och nattetid formuleringar, med en sömn stöd adderas till Relacore PM.

Hur fungerar Relacore Arbete?

Fysisk och emotionell stress orsakar binjuren att producera kortisol, ett hormon som reglerar glukosmetabolismen, blodtryck och immunförsvar. För mycket kortisol kan hämma sköldkörtelns funktion, leder till glukos obalans och försämra kognitiv förmåga. Det kan också stimulera aptiten hos vissa personer. Stress kan också leda till ohälsosamma val av mat och att äta för mycket. Stressrelaterad viktökning tenderar att ackumuleras i magen, vilket kan sätta en i riskzonen för diabetes och andra hälsoproblem. Studier har visat att magnolia bark minskar ångest och känslor av stress utan att orsaka dåsighet. Lägre stress - därmed lägre kortisolnivåer - kan hjälpa Relacore användare äta hälsosammare och gå ner i vikt. Framför allt, instruktionerna för Relacore betona vikten av motion och hälsosam kost, som är beprövade metoder för att förlora vikt. Relacore inte anspråk på att vara en "fett brännare." Den påstår bara att vara effektiv för stressrelaterad äta, inte andra orsaker till övervikt, såsom brist på motion eller alltför stora delar.

Är Relacore Effektiv?

Relacore klassificeras som ett kosttillskott och som sådan inte regleras av US Food and Drug Administration. Dess effektivitet har inte studerats i kontrollerade vetenskapliga experiment, även om magnolia bark har visat sig sänka ångest nivåer. Det finns inga bevis som visar att någon av de vitaminer och örter i Relacore lägre kortisol, att stressrelaterade ökningar av kortisol leda till viktökning eller att sänka kortisolnivåer minskar vikt, speciellt magen fett. Federal Trade Commission nyligen uppmanade tillverkarna av kortisol sänkande produkter, men inte Relacore specifikt för att främja de produkter som viktminskning piller utan bevis på effektivitet. Även Relacore annonseras med inga biverkningar, har användare rapporterat huvudvärk, viktökning, hjärtklappning, dimsyn, dåsighet, yrsel och fluktuationer i blodtryck. Höga kortisolnivåer kan vara ett symptom på Cushings syndrom (en sjukdom till följd av långvarig exponering av kroppens vävnader för höga nivåer av kortisol). En läkare vägledning rekommenderas innan du använder Relacore eller starta någon diet eller träningsprogram.