XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Om du har fått diagnosen sömnapné, bestämma vilken behandling som är bäst. Om du har obstruktiv sömnapné, kommer behandlingen beror på strukturen på dina luftvägar och sjukdomshistoria. Det finns hemlagad sömnapné enheter som hjälper, när du vet vad som fungerar för dig. Dessa produkter är avsedda att vidga luftvägarna att andas när du sover kontinuerlig. Om du har central sömnapné, glömmer din hjärna att berätta för dig att andas. Detta kräver en annan typ av behandling.

Rulla inte

Knyt en tennisboll i en strumpa och knyta den över midjan så att när du rullar över den kommer att tvinga dig inte att sova på rygg. Du kommer att byta plats ofta under natten. Sömnapné händer oftare när du sover på rygg, så tennisboll hindrar dig från att ligga på rygg och tvingar dig att gå tillbaka till din sida. Detta kan minska antalet apnéer du har i en natt.

Håll tyst

Använd enkla band som håller munnen stängd. Det håller underkäken upprätt vilket ökar luftvägs utrymme. Använda remmar minskar antalet apnéer du har i natten och kan eliminera snarkning. Det kommer att sänka blodtrycket och möjliggöra mer syre i blodet.

Do not Lie Flat

Om du är förhöjda från midjan och uppåt, kan luftvägarna inte kollapsar så ofta, vilket minskar apnéer. Du måste använda något hårt, som en skum kil, inte mjuka kuddar som kan förvärra apné genom att hakan att röra sig mot bröstet. Också höja sängens huvudända fyra till sex inches för att stoppa snarkning. Högljudda snarkningar är ett tecken på sömnapné eller kan orsaka den, och behandling av den snarkning kan sluta sömnapné.

didgeridoo

Spela didgeridoo, långa ihåliga bitar av lövträd (eukalyptus, bambu) som kan köpas på nätet. British Medical Journal rapporterar att den dagliga verksamheten på den australiska blåsinstrument minskar sömnapné, vilket i sin tur minskar sömnighet under dagtid samt snarkning på natten.