XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Nästan alla livsmedel och drycker är gjorda av kolhydrater, protein och fett. Enligt rekommenderat dagligt intag (DRI) rekommendationer, är procent av den totala kalorier varje av dessa näringsämnen bör bidra till kosten 45-65% kolhydrater, 10-35% protein och 20-35% fett. När en person konsumerar en diet som är betydligt lägre än kolhydrater och större än det rekommenderade proteinområdet är resultatet ofta en frekvent behov av att urinera. Ökningen av urinproduktionen orsakas av den ytterligare avfall skapas när kroppen bryter ner protein för energi.

Kroppens vattenhalt

Den mänskliga kroppen i genomsnitt består av två tredjedelar vatten. Till exempel, en 160-pund människa innehåller cirka 12 liter vatten. Vatten är ett viktigt näringsämne, och distribueras i hela kroppen i blodet, mellan och inom celler i muskler och ben, och även återfinns i fett. På grund av den höga volymen av vatten som finns i kroppen, vissa mediciner, nivåer av hydrering och hög-protein diet kan kraftigt förändra kroppsvikt.

Kolhydrater, den föredragna energikällan

Kroppen föredrar att använda kolhydrater och fett för energi. Kroppen kan metabolisera och skapa energi från kolhydrater mycket mer effektivt än protein. Protein i form av kött och mejeriprodukter är en ekonomiskt dyr energikälla jämfört med korn. Kroppen skulle hellre använda protein för att bygga muskler, fylla hormoner och enzymer och reglera blod PH. När kolhydratintaget är otillräckligt kroppen måste i första hand förlita sig på fett som energi i ett försök att bevara protein för mer viktiga kroppsfunktioner.

ketoner

När kroppen är tvungen att använda fett som huvuddelen av sin energikälla, är ketoner bildas. För för kroppen att effektivt skapa energi från fett, behövs små mängder av glukos. I avsaknad av tillräcklig glukos, stannar fettmetabolismen halvvägs och ketoner görs. Medan muskler och vissa vävnader kan använda ketoner för energi, de bara används för att använda dem i små mängder.

Symtom på Ketosis

Ett minimum av 50-100 gram kolhydrater behövs dagligen för att förhindra ketos. När intaget faller under dessa belopp. Resultatet är en ansamling av ketoner i blodet. Symtom är illamående, trötthet, förlust av aptit och ketoacidos, och ett potentiellt dödligt tillstånd där pH-värdet i blodet är signifikant minskat. Den enskilde kan också uppleva dålig andedräkt. Som blodnivåer stiger, försöker kroppen att göra sig av med överskott ketoner genom ökad urinproduktion. Detta kan leda till uttorkning, vilket är en viktig anledning till varför proteinrik kost uppmuntra högt vätskeintag.

Inte säkra eller effektiva

Proteinrik kost som en metod för viktminskning är inte säkert, inte heller är de effektiva i det långa loppet. Förståe människor tenderar att äta mindre när de är i ett tillstånd av ketos på grund av illamående och aptitlöshet. Men kommer de också bränna mindre energi, som dehydrering resulterar i trötthet minskar deras energiförbrukning.