XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Kalciumalginat är en kräm-färgad substans, som är gelatinösa i formen. Lösningen är en vattenolöslig gel som, enligt "Immobilisering av enzym och celler" av Gordon F. Bickerstaff, har varit i bruk sedan 1944 inom livsmedels- och läkemedelsindustrin att tjockna, emulgera, form och gel olika produkter. På grund av dess egenskaper, är det en vanlig gel som används i immobilisera enzymer och celler för forskning och tillämpning ändamål.

Framställning av kalciumalginat

Alginsyra utvinns ur havet ogräs. Syran upplöses i natriumalginat när sjögräs bryts ner och rördes in i en varm lösning. Efter detta måste den heta lösningen gå igenom en svår filtreringsprocess för att erhålla natriumalginat som faktiskt kan användas för att skapa kalciumalginat. Utspädning av den varma lösningen, följt av filtrering genom en filterduk och presenterad för forcerad luft som hjälper separera lösningen från återstoden. Den faktiska natrium kalciumalginat löser sig i vatten, medan andra mineraler som har ackumulerats i lösningen inte. Natriumalginatet är sedan slutligen extraheras från vattenliknande lösning efter de andra mineraler har avlägsnats.

Såsom noterats i "Cell Adhesion" av Martin Hjorsto och Joseph Roos, kan natriumalginatet lösning sedan bli förflyttad in i ett kalciumsalt lösning som skapar en gel ämne som kallas kalciumalginat.

medicinska förband

Bortsett från dess användning i livsmedels- och läkemedelsindustrin, är kalciumalginat används inom den medicinska industrin som en av de viktigaste ämnena i förband. Kalciumalginat förband används främst i sår som upplever en måttlig mängd vätska dränering såsom trycksår, diabetiska sår, transplantat platser, traumatiska sår samt första och andra gradens brännskador. Enligt "Wound Care Essentials" av Sharon Baranoski och Elizabeth Ayello, när alginat förband kommer i kontakt med såret dränering, bildas en gel som hjälper till att upprätthålla en terapeutisk miljö för såret.

Den kalciumalginat gen kan absorbera upp till 20 gånger sin egen vikt, vilket minskar ansamling av dräneringsvätska på själva såret. Dessa förband finns vanligen i ark och pad former som lätt kan köpas och tillämpas på såret. Vanligtvis är kalciumalginat förband bytas en gång varje dag, beroende på mängden av dränering. De ska aldrig användas av sig själva, eftersom de kräver en sekundär förband för att innehålla sårområdet och kan inte vara mest lämpliga för applicering på extremt ömtålig hud.