XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Det kan väcka ett barn på natten, eller orsaka en att halta eller toe-promenad under dagen. Det finns många möjliga orsaker till fotled och fot smärta hos barn; vissa försvinner på egen hand, medan andra kräver läkarvård.

Växande smärtor

Dessa smärtor uppträder vanligen på natten. Trots sitt namn, är de kopplade till särskilt aktiva dagar snarare än tillväxt, enligt American Academy of Pediatrics (AAP). Även vanligare i benen, kan växtvärk presentera sig i fot. Smärtan avtar vanligtvis med gnugga / massage, en värmedyna, och / eller over-the-counter smärtstillande (ibuprofen eller paracetamol).

AAP råd söker medial rådgivning för "växtvärk" om ett barn upplever ihållande smärta, smärta på morgonen eller svullnad, ömhet och rodnad i ett gemensamt; ledvärk i samband med en skada; eller haltande, svaghet, eller onormal trötthet.

störningar

Toe-walking bland småbarn att lära sig gå är vanligt och kan orsaka en tät eller smärtsam hälsena eller hälen smärta. När äldre småbarn och barn gå på deras tips-tår, bör föräldrarna konsultera en barnläkare eftersom det kan leda till en förkortad hälsena eller vara ett symptom på en underliggande neuromuskulära problem (dvs muskeldystrofi eller cerebral pares).

Platta fötter, där fötterna inte har normala valv, är vanliga bland barn; de flesta kommer ut odlar dem. Platta fötter är vanligtvis inte problematiska; Men, kan de orsaka fot eller fotled smärta hos äldre barn efter överdriven promenader eller löpning. En fotvårdsspecialist kan rekommendera en hälkappa eller sko insats.

Skador och infektioner

Stressfrakturer förekommer oftast hos ungdomar som deltar i idrottsaktiviteter. Dessa är vanligtvis lätt att diagnostisera, eftersom smärtan oftast sätter in omedelbart efter skadan och åtföljs av svullnad och rodnad.

Svår sjukdom --- en skada, inte en sjukdom --- är en vanlig orsak till hälen smärta hos barn i åldrarna 8 till 12 (tidig pubertet). Under viktbärande aktiviteter, kan häl senor sätta för mycket press på baksidan av hälen och skadade den. Behandlingen inkluderar isbildning hälen (s) och avstå från den verksamhet som orsakade skadan i några veckor till några månader.

Infektioner i ben eller leder oftast orsakas av blodburna infektioner --- genom att trampa på en infekterad yta med ett snitt fot, till exempel --- och kan orsaka smärta, svullnad, rodnad och smärtsam, begränsad ledrörlighet. Dessa typer av infektioner är mycket farligt, är så omedelbar medicinsk behandling krävs.

Komplexa regionala smärtsyndrom (CRPS)

Ett kroniskt tillstånd, CRPS presenterar en kontinuerlig, intensiv smärta --- brännande, känslighet i huden, svettning och svullnad --- efter en skada. Snarare än avta eftersom skade läker, blir smärtan värre med tiden. CRPS drabbar oftast en fot eller hand, och sedan sprider sig till ben eller arm. Forskare har inte fastställt vad som orsakar CRPS. Vissa tror det sympatiska nervsystemet spelar en viktig roll för att upprätthålla den smärta; andra tycker att det utlöses av ett immunsvar.

varningar

Fot eller fotled smärta kan vara helt godartade, eller ett symptom på något allvarligt. Därför är det viktigt att söka läkare när ditt barn lider av nya eller långvarig, till fots eller fotled smärta få en korrekt diagnos och, i förekommande fall, en behandlingsplan.