XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Vilka är farorna med att äta Bee Pollen?


Bipollen har varit tippad och marknadsförs som en hälso stärkande förening som kan behandla allt från åldrande till prostatasjukdom. Det finns dock inga konkreta vetenskapliga bevis för att bipollen är lika mångsidig enligt. Bipollen kan orsaka negativa reaktioner hos vissa individer.

Allergiska reaktioner, Gamla och Nya

Bipollen kan faktiskt iväg allergier hos dem som är särskilt känsliga, särskilt de som är allergiska mot bee gift och ragweed. Reaktioner kan inkludera anafylaktisk chock, en livshotande allergisk reaktion i vilken halsen kan svälla stängas. Bipollen kan också utlösa allergiska astma reaktioner hos vissa individer, enligt klinisk dietist Gale Maleskey bok "Naturens läkemedel." Tänk på det är alltid möjligt att utveckla en allergi mot något, även om det inte har funnits någon tidigare allergisk reaktion mot ämnet eller ingen historia av någon form av allergi.

Smärta och trötthet

Maleskey skriver att äta bipollen kan leda till magont, irritation i munnen, diarré, huvudvärk, trötthet och sjukdomskänsla. Memorial Sloan-Kettering Cancer Center konstaterar att åtminstone ett fall av en fototoxisk reaktion (en akut form av fotoresulterar i utslag, svullnad och stora blåsor) har inträffat.

Förorening

University of Florida IFAS förlängning konstaterar att det föreligger risk för bekämpningsmedel och tungmetaller i bipollen. IFAS citerar en 1984 artikel av K. Benson, skriver i "The Speedy Bee" att pollen kan också innehålla pollen från andra växter genom korskontaminering, biet delar, små insekter och "mumier och skalor från bisjukdomar." Wax malar och möss kan komma in pollen butiker.

Svampar och bakterier

IFAS rapporterar att lagras pollen kan hamnen bakterier och svampar som producerar toxiner, inklusive aflatoxin, vilket kan leda till leverskada och eventuellt levercancer.

Inte ett universalmedel

En sekundär fara beror inte så mycket till pollen sig utan att användarna är risken för att förlita sig alltför mycket på bipollen att skydda eller bota, och bortse från läkare eller inte ta hand om sig själva. Det är frestande att tänka en lite substans är allt du behöver för att bota en långvarig sjukdom eller förebygga en kronisk sjukdom, men bevis har visat gång på gång att det inte finns några "magiska kulor". Sluta inte att ta läkemedel utan att tala med din läkare, och inte förutsätter att du kan undvika allmänna god hälsa metoder helt enkelt genom att äta bipollen.