XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Brain Food för en 3 årig pojke

Din 3-åriga son hjärna är i ett konstant tillstånd av aktivitet. Hans hjärna är ansvarig för varje funktion av hans kropp, liksom hur han tänker, känner och lär. Utfodring din son rätt mat kan hjälpa till att stödja hans hjärnans utveckling och kan bidra till att det fungerar så effektivt som möjligt. Inkludera några av dessa livsmedel i din nästa meny, och din sons hjärna kommer att skörda kognitiva och minnes fördelar.

Färsk frukt

Färsk frukt erbjuder en mängd viktiga vitaminer och mineraler som din son behöver för sin växande hjärnan. Nicola Graimes konstaterar i sin bok, "Brain Food för barn", att din son behöver kolhydrater i sin kost eftersom de hjälper producera glukos han behöver för hjärnans energi och funktion. Servera en skivad banan med din son morgon frukostflingor eller gröt, eller skär ett äpple och servera den med sin lunch. Halverade druvor, skivade persikor eller en skål med bär finns ytterligare sätt att öka sin fruktintag och gynna hans hjärnans funktion.

protein Foods

Din 3-åriga son behöver en kost rik på protein från låg fetthalt och näringskällor för att upprätthålla korrekt hjärnans tillväxt och utveckling. Protein är viktigt för funktionen av din sons hjärna eftersom den är ansvarig för att skapa signalsubstanser som skickar meddelanden i hela kroppen. Magert kött, såsom kött eller vitt kött kyckling, är näringsrika proteinkällor, som är fisk som öring och lax. Fisk är särskilt fördelaktigt eftersom det innehåller omega-3-fettsyror som stödjer hjärnans utveckling. Bönor, nötter, ägg och mejeriprodukter är ytterligare proteinkällor som bidrar till att upprätthålla friska hjärnans utveckling. Hacka bönor och nötter i små bitar för att förhindra kvävning.

hälsosamma fetter

Lite fett är en viktig del av din 3-åriga son kost. Graimes konstaterar att din sons hjärna är 60 procent fett, som han behöver för att ta sig från sin diet för att hålla den i gott skick. Det är viktigt att mata honom rätt typ av fett. Mättade fetter, som finns i kött, helfet mejeri och många förpackade livsmedel, göra mer skada än nytta och bör begränsas i din sons kost. Livsmedel med omättat fett, såsom avokado, olivolja, fisk och jordnötssmör är mer näringsrika sätt att ge honom med fettet hans hjärna behöver.

Fullkorn

Inklusive hela korn i din 3-åriga son kost är ett hälsosamt sätt att se till att han får massor av fiber, men hela korn innehåller också flera vitaminer och mineraler som stödjer hjärnans funktion och hälsa. En av de mest anmärkningsvärda är järn, som förekommer i många befästa hela korn som frukostflingor och vissa pastaprodukter. Att få tillräckligt med järn kommer att hjälpa din son hjärna få syre den behöver så att han kan koncentrera sig och lära. Fullkorn innehåller även B-vitaminer, som din sons hjärna behöver för hälsan hos signalsubstanser som reglerar uppmärksamhet, fokus och lärande.