XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man överlever en björnattack


Förhoppningsvis kommer du aldrig behöver detta råd. Men om du inte kan förhindra en björn attack, kan dessa tips hjälpa dig att överleva den. Beroende på vilken typ av björn - grizzly eller svart - det finns särskilda åtgärder du kan vidta (eller undvika) för att hjälpa dig att överleva! Följ dessa steg för att lära sig mer.

Instruktioner

I Grizzly Country - när en björn Attacks

1 Vandra med björn pepparspray i högsta hugg - lättillgänglig i ett hölster på bältet eller i en ficka. Om en björn gör attack, kommer du att få sekunder att svara.

2 Rikta bära spray mot anfallande björn. När han är på nära håll - cirka 40 meters avstånd - börja avfyra ett moln i hans riktning. Förhoppningsvis kommer super-styrka pepparspray vara tillräckligt för att avvärja attacken.

3 Falla till marken och ligga nedåt om du inte har någon spray eller björnen fortsätter sin laddning i alla fall. Täck nacken med händerna och rör sig inte.

4 Spela död. När björnen startar sin attack när du ligger på marken, spela död. Om han lämnar du ensam - även för 20 minuter, spela död. Summan av kardemumman: ja, spela död. Grizzlies är välkända för att attackera tills det upplevda hotet neutraliseras; Om du inte längre flytta, är du inte längre ett hot.

När en svart björn attacker

5 Stå på dig; ser stor; skrika och ropa - slaga armarna om! Gör vad du kan för att se aggressiv och stor. Om du har en förpackning eller cykel eller en filial - allt - håller den över huvudet för att se större. Svartbjörn brukar bluffa en eller till och med flera avgifter.

6 Håll fötterna på marken; inte klättra i ett träd! Svarta björnar är utmärkta klättrare.

7 Slå tillbaka när björnen är över dig. Inte gå lugnt in på natten. Tänk sista strid, högt i tak. Det är mycket osannolikt saker kommer att få denna punkt, men om de gör det, använder händerna, fötterna, pinnar och stenar; bita näsan av om du måste! Han kommer inte att lämna dig ensam annars.

Tips

  • Om en grizzly verkar att följa eller cirklande dig, kan det faktiskt vara jakt dig som byte. Även om detta inte är normalt beteende, kan det hända med en sjuk eller svältande björn. I detta fall, slå tillbaka! Sikta björnens ögon och ansikte.
  • Spring inte. Kör nötkreatur lika lätt byte! Björnen kommer att vara på toppen av dig som en blixt. Det finns ingen chans att outrunning henne.