XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Gluten Känslighet & amp; Håravfall

När personer med celiaki konsumera gluten, ett protein i vete, korn och råg, deras autoimmuna system släpper specialiserade "naturliga mördar" eller NK celler att angripa villi, hårliknande strukturer i tunntarmen som absorberar de allergena partiklarna. I alopecia areata, autoimmuna systemangrepp hårbotten hår. En studie 2010 visade att de två sjukdomarna har gemensamma genetiska egenskaper, ett genombrott förväntas leda till de första effektiva behandlingar för att återföds ständigt hår hos personer med Alopecia areata.

Normal hårtillväxtcykeln

Gluten Känslighet & amp; Håravfall

En normal hårbotten har cirka 100.000 hårstrån, som går igenom tre faser av tillväxt. Vid varje givet tillfälle, omkring 90 till 95 procent är i anagen eller aktiv tillväxt, scen, och resten är antingen i övergångs eller catagen, scen, eller inaktiva telogen skede. Varje dag, ca 100 telogen hårstrån falla ut och folliklar, som kapslar in rötterna, tillbaka in i anagen skede att generera mer hår. Den viktigaste komponenten i hår är ett fibröst protein som kallas keratin.

Normal matsmältningen

Gluten Känslighet & amp; Håravfall

Slutskedet av matsmältningen sker i tunntarmen, när näringsämnen från mat bryts ner i form kroppen kan använda och villi absorberar dem som en förberedelse för att släppa dem i blodomloppet. Tunntarmen är mer än 20 fot lång och kantad med miljontals villi som liksom hår, är också består huvudsakligen av keratin, även om en mjukare sätt än hår keratin. Genom att utöka ytarean hos tunntarmen, villi, även känd som en slemhinna, öka effektiviteten i matsmältningen. Utan villi, som förstörs av celiaki, kan kroppen inte absorbera näringsämnen.

Genetik Alopecia areata

Gluten Känslighet & amp; Håravfall

En genomet hela föreningen studie, eller GWAS av alopecia areata, som utförs av ett internationellt team lett av Columbia University School of Medicine och publicerades i juli 1, 2010, upplaga av "Nature", fann att åtta gener är inblandade i sjukdomen . Några tidigare kända, men en, ULPB3, hade aldrig tidigare satts i samband med autoimmuna sjukdomar. Proteiner som produceras av denna gen beter sig som en "målsökande ledstjärna" för att locka NKG2D mördarceller. När NKG2D celler spärren på basen av hårsäcken, de förstör håret men lämna follikeln intakt. Alopecia areata, som drabbar omkring 2 procent av den amerikanska befolkningen, kan gå från fläckvis håravfall bara i hårbotten till alopecia totalis, förlust av alla hårbotten hår eller alopeci universalis, förlust av all kroppsbehåring. Emellertid har sjukdomsförloppet alltid varit mycket oförutsägbar.

Betydelsen av studien

Gluten Känslighet & amp; Håravfall

Före denna studie var alopecia areata tros vara relaterad till andra inflammatoriska hudsjukdomar som psoriasis, men forskarna fann att de två villkor delade några vanliga genetiska markörer. I själva verket, andra sjukdomar som involverar både NKG2D mördarceller och ULBP3 genen inkluderar celiaki, reumatoid artrit och typ 1-diabetes. Några behandlingar för alopecia areata existerar men sällan hjälpa till i extrema fall. Förståelse alopecia areata genetiska profil kommer att tillåta läkare att förutsäga vilka fall går vidare till de allvarligaste formerna. Enligt huvudförfattare Angela Christiano, är det viktigaste resultatet att läkemedel som nu används, eller under utveckling för behandling av syster sjukdomar kan också vara effektiva för alopecia areata.