XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Alka-Seltzer och högt blodtryck

Alka-Seltzer är en brusande antacida och smärtstillande medel som används för tillfällig lindring av halsbränna, matsmältningsbesvär, sur mage, huvudvärk och mindre värk och smärta kropp. Högt blodtryck, eller HBP, är en förutsättning för när den kraft som utövas av blod på dina artärer är tillräckligt hög för att orsaka skada. Du är mer benägna att utveckla HBP om du har hjärtproblem och diabetes. Om du har HBP kan Alka-Seltzer antacida förvärra tillståndet.

Alka-Seltzer och högt blodtryck

Alka-Seltzer är vanligtvis säljs över disk i många apotek. Om du har högt blodtryck, rådfråga din läkare innan du använder Alka-Seltzer. Varje tablett Alka-Seltzer innehåller 567 mg natrium, vilket kan förvärra din högt blodtryck. Natrium ökar blodtrycket genom att orsaka din kropp att behålla mer vätska.

Alka-Seltzer Administration

Placera Alka-Seltzer tabletter i ett glas vatten och tillsätt ca 120 ml vatten. Se till att dina händer är torra innan du rör tabletterna. Låt tabletterna att lösa upp och sedan dricka all vätska. Inte tugga eller svälja tabletterna. Ta inte mer än en dos vid once.If du är i riskzonen för HBP, kontrollera ditt blodtryck innan du tar Alka-Seltzer. Håll medicineringen och rådfråga läkare om ditt blodtryck är förhöjd.

Symtom på högt blodtryck

Högt blodtryck orsakar sällan symtom, särskilt på ett tidigt stadium. HBP symptom är huvudvärk, näsblod, en surrande ljud i öronen, trötthet, oregelbunden hjärtrytm och förvirring. Söka tidig diagnos och behandling om du märker något av dessa symtom. Obehandlad HBP kan orsaka stroke och hjärtinfarkt.

Förebyggande av högt blodtryck

Om du är i riskzonen för HBP kan kost modifiering och livsstilsförändringar bidra till att förebygga högt blodtryck. Ät en kost rik på fullkorn, frukt och grönsaker. Minska intaget av mättade fetter och alkohol. Begränsa mängden natrium du äter mindre än 1500 mg per dag, enligt PubMedHealth. Gå ner i vikt om du är överviktig. Viktminskning kan hjälpa till att sänka HBP.