XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hur man Grind pumpa frön att göra proteinpulver

Pumpafrön har ett välförtjänt rykte som en välsmakande, enkel att göra mellanmål, men de packa också gott hälsofördelar; dessa knapriga frön har betydande mängder av magnesium, zink, omega-3, antioxidanter, fibrer och, naturligtvis, protein. Som ett alternativ till de vanliga misstänkta av vassle och sojaprotein, erbjuder pumpfröexpeller proteinpulver ett kostnadseffektivt hemlagad alternativ som lämpar sig för smoothies och bakade varor likadana.

Steg 1

Fyll din elektrisk kaffe eller kryddkvarn med rå, okokt pumpafrön - företrädesvis tvättade och torkade - tills det är halvvägs eller tre fjärdedelar full maximalt. Om kvarnen har finhet inställningar, ställ in den på dess finaste konsistens.

Steg 2

Mala frön tills de uppnår en konsistens som liknar en något grövre vassle eller sojaprotein pulver. Även pumpor fröpulver hamnar har en grövre struktur, skjuta till en konsistens som är så lätt och fluffig som möjligt, i likhet med allrengöringsmedel mjöl. Grind i ca 5 sekunder åt gången, så kolla konsistensen genom beröring, upprepa processen tills du når önskad finhet.

steg 3

Överför pulvret i en turn-handtag mjöl sil. Håll sikten över en öppen lufttät behållare och vrid handtaget att sålla pulvret in i behållaren. Om du inte har en turn-handtag sil använder ett finmaskigt sil, försiktigt skaka pulvret genom silen så att pulvret faller in i behållaren. Om pulver har fortfarande massor av utsädes bitar och delar, upprepa mala och sikta process.

steg 4

Tillslut lufttät behållare och förvara pumpafrön proteinpulver i kylskåp för maximal hållbarhet.

varningar

  • För optimal säkerhet, alltid läsa och följa de anvisningar eller varningar från tillverkaren av elektrisk slipmaskin.
  • Kör inte ditt nonstop vid slipning pumpafrön; Om du gör det kan du med pumpa-frö smör i stället för en mjöl.

tips

  • Om du hör din kvarn bromsa eller stamning som du slipa, sluta slipning och kontrollera om det finns delar av pumpafrön fastnat på bladet. Försiktigt loss fröet och fortsätta slipning.
  • Lägg pumpafrön pulver till pannkakssmet, havregryn, träning skaka eller kalla spannmål för att öka proteinhalten. Detta pulver lämpar sig också för muffins, bröd, kakor och bakverk barer. För en snabb och hälsosamt mellanmål som är rika på zink, blanda pumpfröexpeller pulver med äppelmos. Detta recept kan hjälpa dig att sova, som pumpafrön innehåller aminosyran tryptofan, vilket gör att kroppen att frigöra avkopplande serotonin.
  • Om du har öste ut pumpafrön själv, sparar resten av pumpa ytterligare recept, såsom pumpa baserade bröd, paj, tårtor och även ravioli eller pilau.

Saker du behöver

  • Elektrisk kaffe eller kryddkvarn
  • Turn-handtag mjöl sil eller finmaskig sil
  • lufttät behållare