XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Örter för Tinea versicolor

Tinea versicolor, även kallad pityriasis versicolor är en hudsjukdom. Enligt Merck Manuals Online Medicinska biblioteket, är orsaken till tinea versicolor en jästsvamp som kallas Malassezia furfur. Jästen infekterar det översta lagret av huden och orsakar missfärgade fläckar eller fjällande hud. Denna infektion är vanligt förekommande hos unga vuxna. Vissa växter har naturliga svampdödande egenskaper, och kan användas för att behandla tinea versicolor.

Candle Bush

Senna alata eller Cassia alata, vanligen känt som ljus buske, liksom jul senna, popcorn senna, jul ljus, ringorm buske, sju gyllene ljusstakar och ljusstake senna. Den ForiData webbplats beskriver det som en vintergrön buske som finns i tropiska Afrika Sydostasien och Amerika. Enligt en artikel publicerad i "Journal of Ethnopharmacology", den terapeutiska effekten av ljus buske bladextrakt mot tinea versicolor rapporterades i en 10-årig humanstudie. Författarna drog slutsatsen att bladextraktet kan användas som en örtmedicin för att behandla tinea versicolor, och rapporterade inga biverkningar. En studie som publicerades i "African Journal of Pharmacy och farmakologi" undersökte effekten av Senna alata tvål på ytliga hudinfektioner. Studien fann att tvålen rensas betydligt skadorna på 16 försökspersoner, eller 94 procent av de testade patienterna. Även om dessa resultat indikerar att ljus buske kan vara en lovande ört för att behandla tinea versicolor, är bevisen fortfarande preliminära och fler studier behövs för att bekräfta dess effektivitet.

gentianaviolett

Yeastinfectionadvisor.com rekommenderar svampdödande ört gentiana violett för huden jäst infektioner. Webbplatsen anges att "gentiana violett är ett naturligt alternativ till Lotrimin och användes i stor utsträckning före tillkomsten av azolen läkemedel." Webbplatsen varnar för att gentain violett kan färga kläder lila.

Aloe Vera

Yeastinfectionadvisor.com rekommenderar aloe vera gel, oregano, olivolja och kokosolja för att lindra symptom på huden jäst infektioner. Andra örter som har föreslagits för att bromsa eller stoppa tillväxten av svamp. Det finns dock inga säkra kliniska bevis till stöd för påståendet. Dessa örter inkluderar goldenseal, myrra, vitlök, oregano och kanel. En vanlig ingrediens i traditionell kinesisk medicin formuleringar för tinea versicolor är Cnidium frö eller Fructus cnidii, en växt som växer i många områden i Kina.