XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Vad är orsakerna till plötslig Senaste håravfall?


Det är normalt att kasta mellan 50 och 100 hårstrån om dagen på en genomsnittlig huvud med 100.000 hårstrån, men att förlora en hel del av håret plötsligt kan vara en skrämmande och upprörande upplevelse. Ett besök till hudläkare kan vara nödvändigt att upptäcka orsaken till håravfall. Utvärdera din livsstil och kost för att se om det finns några förändringar som skulle kunna bidra till situationen. Ibland håravfall är tillfällig, och håret kommer att växa tillbaka.

.

Påfrestning

Tappar hår genom stress påverkar fler kvinnor än män. Stora händelser i livet, såsom förlossning, kirurgi, skilsmässa och skuld kan leda till telogen effluvium, eller plötslig håravfall. Som ett resultat av stress, massor av hårsäckar stoppar samtidigt växer. Stora stycken av hår riskerar att komma ut när du kamma håret eller köra händerna genom det.

fysisk sjukdom

Ibland håravfall är ett resultat av en specifik hälsotillstånd. Vanligaste i samband med håravfall är diabetes, sköldkörtel eller leversjukdom, lupus, anemi, och zinkbrist.

hormoner

Kvinnor som går igenom klimakteriet eller som är gravida kan finna att deras hormoner är obalanserat, och denna situation kan leda till plötslig håravfall. Situationen tenderar att vara tillfällig, dock, och hårväxt återkomma när hormonerna har normaliserats.

mediciner

Vissa typer av läkemedel kan orsaka håravfall hos vissa kvinnor. Listan innehåller betablockerare, p-piller, blodtryck tabletter, kalciumantagonister och vissa antidepressiva medel.

hårbottenproblem

Om du får svampinfektion som kallas ringorm på din hårbotten, kan det hända att en del håravfall sker. Svampen begraver in i håret på din hårbotten, och kala fläckar uppträder som de enskilda hårstrån börjar bli sprött och bryts av.

andra orsaker

Andra möjliga orsaker till plötslig håravfall inkluderar dålig kost och alopecia areata, ett tillstånd där kala fläckar visas på kroppen, inklusive hårbotten och ögonbryn. Infektionssjukdomar såsom syfilis kan också leda till håravfall. Overshampooing och alltför mycket blås torkning kan orsaka håravfall på grund av de starka kemikalier som finns i vissa hår toning eller blekning produkter. Om du är förtjust i frisyrer som ofta drar håret för hårt, kan detta också orsaka håravfall i form av dragning alopeci.