XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

De bästa sätten att göra Skateboardramper utan Wood


Skateboard ramper är ett sätt att skapa olika typer av terräng eller hinder. Skateboardåkare söker ständigt efter alternativ till skateboard på plana ytor eller långa backar. Under en längre torkan i Kalifornien under 1970-talet, skridskoåkare lärt sig att åka upp och ner tomma simbassänger. När denna teknik utvecklades, en naturlig utveckling var att göra "artificiella" pooler av olika material. Dessa ramper kan vara så komplicerat som kompletta skate parker eller så enkelt som en liten lutning för att göra olika tricks och manövrar.

ramptyper

Ramper finns i flera typer vanligen relaterade till poolen eller stora rör konfiguration. En fjärdedel röret är en ramp övergår från en plan yta upp till 90 grader (vertikala) eller 45 grader. Halfpipe är två kvartsrören mot varandra så åkaren kan åka fram och tillbaka mellan de två sidorna. En skål ramp är någon ramp med en böjd eller helt rund form. Detta gör det möjligt att åka skridskor i olika riktningar och tricks längs den övre kanten av rampen. Ramper kan vara antingen vertikal eller ha några vertikala ytor. Vertikal betyder toppen av rampen går till en sann 90 grader och skridskoåkaren går rakt upp. Vissa ramper har "over vertikal", vilket innebär att toppen av ramp kurvor över mer än 90 grader.

Akryl

En tidig material som används för framställning av ramper var klar akryl lakan. Kvartalet-tums plast har en mycket jämn åkyta som är bra för att upprätthålla fart, och är mycket flexibel. Detta medger att arken av akryl som skall formas till olika konturer och former. Dessutom gör den genomskinliga plast utmärkt fotografering framför och bakom åkaren. Fäst till metallramar, akryl ramper är hållbara och mycket motståndskraftig mot väder och vind.

Metall

Metall ramper är konstruerade för inomhusbruk. Även om en ramp med en plåtytan kan användas utomhus, kan starkt solljus göra ytan mycket varm och smärtsam att röra vid. En metall rampen har samma fördelar som akryl, men kan vara mer ekonomisk. Tunna kostar mindre än blad akryl blad stål eller aluminium. Metallramper är hållbara och kan lätt rengöras och målas. Den nackdel med metall är det kan buckla och leda till grästorvor och inkonsekvenser i släta rampytor.

Betong

Betongramper är konstruerade på samma sätt som simbassänger och kan vara över eller under jord. Betong ger en hård åkytan och kan formas till många olika konfigurationer. Även om en enda konkret ramp kan bli mycket dyrt, kan en stor betong skatepark vara det mest ekonomiska konstruktion. Betongen kräver lite eller inget underhåll och när hälls över flera hundra kvadratfot priset blir relativt billig.

Skatelite

Skatelite är ett sammansatt tillverkad material utformade just för skridskoåkning. Lätt och flexibel, kan skatelite ark fästas på metallramar konfigurerade i en mängd olika former: halfpipe, fulla skålar, små freestyle plattformar och bärbara kvartalet rören. Skatelite är väderbeständigt och bra för inomhus- eller utomhusbruk.