XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Brysselkål likna en miniatyr kålhuvud för en god anledning - de kommer från samma växtfamilj. Tillsammans med brysselkål och kål, korsblommiga, eller Brassica innefattar familj broccoli, grönkål, blomkål, grönkål, rovor, senap och bok choy. Korsblommiga grönsaker är också kallas cole grönsaker. Korsblommiga grönsaker är hög i föreningar svavelhaltiga kallas glukosinolater, som svarar för deras något bitter smak när det tillagas. Även om de är relaterade, finns det vissa närings skillnader mellan brysselkål och kål.

Brysselkål

Brysselkål fått sitt namn från huvudstaden Belgien där de först odlas. De är en av de få grönsaksodlingar ha sitt ursprung i norra Europa och fördes till USA av franska bosättare. Brysselkål har en lång växtsäsong, från vår till höst, och gå bättre växer i ett svalare klimat. Även om liknande i smak kål, brysselkål har en tätare struktur och mildare smak. Brysselkål äts råa är mycket bitter, så de är bäst blanche, kokt eller kokt.

Näring av brysselkål

En halv kopp servering av kokt brysselkål innehåller 28 kalorier. Det finns inget fett eller kolesterol i denna storlek servering och endast 16 mg natrium. En portion har 6 g kolhydrater med ett g socker och 2 g kostfiber. En halv kopp servering ger 2 g protein, tillsammans med andra nyttiga näringsämnen, inklusive 604 IU vitamin A, 47 mikrogram folsyra, 48 mg C-vitamin, 109 mikrogram vitamin K och 247 mg kalium. En portion av brysselkål har också en liten mängd magnesium, fosfor och kalcium.

Kål

Kål har varit en stapelvara i människans kost under en längre tid, är en av de äldsta inspelade grönsaker. Det finns nästan 100 sorter av kål odlas över hela världen, men den mest populära i USA är Savoy, grönt och rödkål. Chefen för kål skiljer sig med olika; det kan vara rundad, tillplattade eller spetsig. Tillsammans med brysselkål, gör kål bäst i ett svalare klimat, men de är redo för att plocka förr - 50 till 60 dagar, till skillnad från 85 till 110 dagar för brysselkål.

kål nutrition

Det finns 17 kalorier i en halv kopp servering av kokt kål, ungefär hälften så mycket i samma storlek servering av brysselkål. En servering av kål har inget fett eller kolesterol och ger endast 6 mg natrium. En halv kopp servering av kokt kål innehåller 4 g kolhydrater med 2 g socker och 1 g kostfiber, tillsammans med en g protein. Kål har även mindre mängder av andra näringsämnen än brysselkål med 28 mg av vitamin C, 3 IU vitamin A, 60 IU vitamin K och 22 mikrogram folsyra i halv kopp. En portion kokt kål har mer kalcium med 36 mg, och men mindre magnesium, fosfor och kalium än brysselkål.