XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Solar Screens Vs. Solar Window Film

Montering ett ineffektivt hem kräver ofta ersätta fönster och dörrar och lägga termisk massa till innerväggar, men låg kostnad alternativ som sol skärmar och solskyddsfilm på fönster finns en betydande bang för energieffektivitet buck utan behov av större konstruktion. Öst-, väst- och söderläge fönster vardera erbjuder en väg för solstrålning för att komma in i hemmet som värme och ljus. Värme vinst står för så mycket som en tredjedel av kylningskostnader i en byggnad, i enlighet med de byggnader Energy Data Book, en årlig publicering av US Department of Energy.

Betydelse

Energianvändningen i hemmet bestäms delvis av antalet och orienteringen av öppningarna. Fönster och dörrar skapar ett brott i en annars välisolerad vägg. Bekämpa effekterna av detta brott utan Walling sig bort inne i ditt hem är en utmaning du kan träffa billiga alternativ såsom markiser och filmer. Många av de nyare, mer energieffektiva fönster är byggda med besparingar i åtanke. De kommer med flera lager av pre-belagt glas och inerta gaser mellan rutorna för att maximera effektiviteten, men eftermontering ett helt hem med sådana fönster kan vara skrämmande och dyr.

lösningar

Användning av billiga filmer eller sol skärmar, kan du uppgradera effektiviteten i dina befintliga fönster till en bråkdel av kostnaden och besvär. Sol fönsterfilm kommer i en mängd olika färger och grumlingar som utmärker sig på olika tillämpningar, medan valet för sol skärmar är lite enklare. Skärmar blockera oönskad värme vinna samtidigt som man försöker begränsa mån begränsa överblicken så mycket som möjligt, och de är rankade enligt deras "öppenhet faktor," ett mått på graden av obstruktion till vyn.

material

Solar skärmar är gjorda av en mängd olika plaster, vanligen grå till svart färg, och de vävs in i ett nät som blockerar en del av solens strålningsenergi, samtidigt som en begränsad bild av omvärlden. Filmer är gjorda av en blandning av polyester och metalliserade komponenter. Högreflekterande filmer innehåller mer metall än färgade eller rökig färgtoner.

skärm Begränsningar

Solar skärmar nödvändigtvis ändra din syn på den stora utomhus, en olägenhet förstoras av de permanent monterade yttre sorter. Interiör skärmar fungerar som en rullgardin, vilket ger dig möjlighet under olika årstider för att antingen blockera solens energi eller tillåta den in i huset för att minska uppvärmningskostnaderna, men de bara blockera strålningsenergi efter att det har kommit in i byggnaden. Vid denna punkt, är en del av den absorberade värmen återstrålas in i rummet snarare än tillbaka till utsidan.

film Begränsningar

Alla fönsterfilmer blocket 95-99 procent av ultraviolett ljus, men den del av spektrumet inte bidrar till den mängd värmestrålningen in i byggnaden, enligt Darrell Smith, verkställande direktör för Internationella fönsterfilm Association. Metalliserade filmer som blockerar den största delen av solenergitransmissionen blockerar också höga halter av synligt ljus, som kan omintetgöra effekten av minskade kostnader kylning om de kräver mer invändig belysning. Fler genomskinliga filmer, tonade i rök, grönt eller blått, tillåta mer synligt ljus att passera, men de är mindre effektiva blockerare av solvärme. Filmer är permanenta, så under vintermånaderna i tempererat klimat, när extra värme från solen önskas, kan de kompensera balansen av sommaren besparingar med ökade värmebehovet.