XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vad är orsakerna till diarré hos barn efter att ha druckit baby Formula?

Modersmjölksersättning har kommit långt, men de kan fortfarande orsaka matkänsligheter hos spädbarn, vilket resulterar i matsmältningsbesvär eller diarré. Den troliga orsaken till känslighet är mjölkproteiner, som är större och svårare att smälta än de som finns i bröstmjölk. Rådgör med din läkare, men innan du byter till en sojabaserad eller allergivänliga formel, som har potentiella fördelar samt nackdelar.

orsaker

Barn kan utveckla diarré efter att ha druckit komjölk formel på grund av ett livsmedel allergi eller intolerans. Deras omogna tarmsystem kan inte tolerera eller smälta socker och proteiner som finns i komjölk formel. Om barnet är på fast föda, är det dock möjligt att diarré orsakas av avföring mjuk livsmedel, såsom mosad plommon eller juice. Ibland kan diarré orsakas av en intestinal sjukdom och har ingenting att göra med barnet formel.

symptom

Allergier eller tål laktos i formel brukar åtföljas av andra symtom, såsom gas, kinkighet, en rinnande näsa eller en röd blöjeksem runt anus. Överväga en bakteriell eller viral sjukdom, men om diarrén åtföljs av feber eller kräkningar.

Behandling

Rådgör med din läkare innan behandling av diarré eller eliminera formel från ditt barns kost. I allmänhet är dock avbryta formel utfodring i 12 till 36 timmar om barnet är yngre än 6 månader gamla och har haft fyra eller fler lös avföring i 24 timmar, enligt Dr. Jerry Rubin, medförfattare till "naturligt friska barn. " Erbjud bröstmjölk om du ammar eller byta till en vätskeersättning tills diarrén förbättras. Erbjuda mellan 18 uns och 32 uns av flytande elektrolyt blandning varje 24-timmarsperiod för att förhindra uttorkning. I äldre spädbarn, följer samma protokoll om ditt barn har mer än sju lös avföring i 24 timmar. När diarré är under kontroll, byta till en sojabaserad mjölkersättning på en tredjedel av normal styrka i två till fyra dagar, att bygga upp till full styrka inom en vecka. Fortsätt sojabaserade formel för två veckor. Försök komjölk formel igen efter två veckor. Rådgör med din läkare om diarré tillbaka.

överväganden

Förutom diarré, kan barnet uppleva buksmärtor, gassiness, irritabilitet eller en blöjeksem i samband med en känslighet för formel. Simetikon droppar eller en varmvattenflaska kan lindra smärtor gaser. Täck blöjområdet med en zinkbaserad blöja salva för att förhindra eller minimera blöjeksem. Kontakta din läkare omedelbart om ditt barn har mer än åtta pallar i en 24 timmar, verkar slö, är otröstlig eller har blod i avföringen.