XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man talar med en läkare om smärta


Det är viktigt att veta precis hur man talar med din läkare om smärta så att han kan peka ut orsaken till problemet och behandla den. Här är hur man ger sjukvårdspersonal den information han behöver.

Instruktioner

1 Låt din läkare vet hur länge du har lidit. Patienter lever ofta med smärta utan att tänka att det är ett problem förrän det varar ett tag. Du måste precisera när villkoret började.

2 Tala om för din läkare om detta är ett återkommande problem. Tänk tillbaka under de senaste 2 åren och påminna om du har upplevt liknande smärta. Då talar om den aktuella smärta. Ange om smärtan är kontinuerlig eller kontinuerlig. Notera varje beteende som kan utlösa det. Till exempel, om du upplever ryggont endast efter stiger från sängen eller efter att ha suttit i en stol för mer än en viss tid, ange att.

3 Visa din läkare där det gör ont. Hon kommer utan tvekan att fråga dig var du har ont och du måste låta henne vet exakt där du känner det. Förklara för din läkare om smärtan återfinns i ett område eller har spridit sig.

4 Beskriv svår smärta. Din läkare kommer sannolikt att be dig att betygsätta din smärta på en skala från 1 till 10, där 1 är ingen smärta och 10 är den värsta smärta du någonsin känt. Vara ärliga här. Det är viktigt att göra honom medveten om hur mycket smärta du är i och om den har stoppat dig från att delta i normala aktiviteter.

5 Förklara vilken typ av smärta du har haft. Lika viktigt som att visa var och hur mycket det gör ont är att låta din läkare vet om det är en skarp smärta, dov smärta eller en brännande smärta. Använd specifika adjektiv så att läkaren förstår vad du upplever.

6 Diskussion om ditt hem smärtlindring. Kom till läkarmottagningen med en lista över alla mediciner du har vidtagit för att lindra din smärta och doseringen du har tagit. Inkludera all over-the-counter läkemedel och naturläkemedel. Läkaren behöver veta du tar dessa om de är kont för användning med allt han kan ordinera. Förklara om du har tagit mediciner med jämna mellanrum eller vid behov, och i vilken utsträckning de har varit framgångsrika i att lindra smärtan.

7 Kom förberedd. Ta med en lista med frågor du vill ha svar. inkluderar också anteckningar om din smärta så att du inte glömmer något medan du är på läkarmottagningen.