XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Juvenile hypotyreos är ett tillstånd som ditt barn kan födas med om sköldkörteln är dysfunktionell eller saknas, eller det kan utvecklas senare under barndomen. Symptomen på ungdoms hypotyreos kan utvecklas långsamt eller plötsligt, beroende på orsaken till underaktivitet i sköldkörteln och kan förvärras med tiden. Enligt Mayo Clinic och National Library of Medicine, symptom på ungdoms hypotyreos innefattar fördröjd tillväxt och dålig muskelfunktion.

tandproblem

Barn med juvenil hypotyreos kan ha saknas baby eller permanenta tänder eller en fördröjning i utbrottet av deras tänder.

Korthet

Juvenile hypotyreos kan orsaka ditt barn att vara onormalt kort jämfört med vad som förväntas på barndomen tillväxt diagram.

hudsjukdomar

Hudproblem såsom blekhet, klåda eller torrhet, och ovanliga förtjockningar av hudområden är symptom på unga hypotyreos.

Styvhet

Stelhet i muskler och leder är ett symptom på ungdoms hypotyreos som kan göra det svårt för barn att delta i lek och fysisk aktivitet.

tunt hår

Tunt eller fint hår är ett symptom på ungdoms hypotyreos, och håret som inte växer på hårbotten och kropp kan vara torr och lätt bryts.

Trötthet

Trötthet, även med tillräckliga mängder av sömn, är ett symptom på ungdoms hypotyreos som kan leda till akademiska svårigheter.