XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Nackskador & amp; Stela nackar i brottning

Vissa sporter - såsom fotboll - är kontaktsporter. Andra, som fotboll, är kollisions sport - de uppmuntra ännu grövre fysisk påverkan mellan konkurrenter. Brottning faktiskt betraktas som en kampidrottsgren. I kampsporter, två idrottsmän använder sin fysiska styrka direkt mot varandra, försöker tvinga andra till ett poängsystem läge. Du kan inte undvika skador i kampsporter, med stötar till halsen särskilt vanliga.

Hur de inträffar

De flesta ömhet kommer från enkel överansträngning av muskler på halsen. I en brottningsmatch, kan du räkna med att ha halsen drog på, sköt, som används som en hävstång och ibland pressas från två eller flera sidor. Detta leder till muskelbristning, drar och stukningar. En bra coach borrar sina brottare på övningar för att stärka deras halsar. Men halsen är inte alltid kunna hålla jämna steg med de krav sport ställer på den.

omedelbar behandling

Om halsen är öm efter en match, ju tidigare du får is på det, desto bättre. En stor del av smärta och stelhet från en mindre nackskador kommer från inflammation, en process som bygger på snabba blodflödet till det skadade området. Is constricts dina blodkärl och bromsar blodflödet, vilket fördröjer eller back inflammation. Din tränare eller athletic tränare bör ha is eller en kemisk kall pack tillgängliga på ett ögonblick varsel.

Långtidsbehandling

En öm hals från överansträngning, drar eller mindre stukningar kan pågå i dagar eller veckor efter din match. Regelbunden is och antiinflammatoriska läkemedel såsom ibuprofen kan hjälpa till att lindra smärtan och minska den tid du spenderar healing.

stora skador

Även sällsynta, inte större hals trauma hända på brottarmattor varje år. Om nacksmärtor känns skarp eller som en dunkande värk, eller åtföljs av stickande smärtor, domningar eller stickningar, uppsök läkare omedelbart. Om det är möjligt, undvika att flytta tills du får kontrolleras av en läkare eller sjuksköterska. Flytta en svårt skadad hals kan orsaka ytterligare skador, vilket kan leda till förlamning och död.

Utföra Prevention Borrar

En stark hals är det bästa försvaret mot nackskador från brottning. Under praktiken arbetet med halsen övningar för såsom broar och partner assisterad akuta borrar. Även om dessa är några av de mer utmanande träningsmetoder, kan de vara bland de viktigaste.