XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Säkerhets Rutiner för dumper


Dumprar arbeta nära kanten av stora högar, tusentals gånger per dag, över flera branscher. Under 1990-talet, var dussintals arbetare skadade och dödade när dumper tippade över kanten av tipppunkter. Dödsolyckor kan inträffa, även om en överrullning händer arbetar låg höjd pålar. Kunskap om dump-punkts säkerhetsåtgärder är avgörande för säkerheten för liv och utrustning.

Vet arbetsvillkor

Upprätthålla medvetandet att materialen vid kanten av en stapel är ofta löst placerade i tjocka lager. När vinkeln vid kanten av högen är brant, är materialet föremål för skred villkor som beror på instabilitet. Tänk på att lastfördelningen för en dumper sätter de flesta av vikten på sina bakaxlar, som kommer att vara närmast kanten av högen. Alla dessa faktorer kan kombineras för att orsaka farliga tillstånd för föraren.

Förbereda arbetsområdet

För att öka stabiliteten hos soptippen punkten, förbereda mark där lossning sker för att öka stabiliteten och minska riskfyllda förhållanden.

Bygg en berm - som är en upphöjd stapel av material vid kanten av tömningspunkten över vilka material är urladdade. Det tjänar ett liknande syfte till konkreta parkeringsvallar ses i många parkeringsplatser.

Om möjligt, förbereda skäl som ledde fram till en berm att tillhandahålla en uppåtriktad vinkel. Detta ökar också stabiliteten och hjälper till att förhindra en dumper från att rulla bakåt över berm. En uppåtgående marken strategi för stöd dumper är bäst. En platt tillvägagångssätt priser bäst. Men förbjuda en nedåtvinkel för dina dumper anställda.

För nattarbete, ger gott om belysning för arbetsområdet så att förarna kan identifiera potentiellt farliga förhållanden.

säkra metoder

Utför pre-dump inspektioner av arbetsområdet vid både toppen och botten av lager och göra nödvändiga förbättringar av potentiellt riskfyllda förhållanden.

Håll dig uppdaterad med underhåll på jordvallarna som skyddar mot stöd dumprar från att gå över kanten.

Föraren måste alltid kontrollera grunderna i dumpa område för sprickor, fördjupningar och andra indikatorer som kan leda till marken skiftande under vikten av lastbilen. Om existerar sprickor och arbetet måste fortsätta, dumpa din last kort några sprickor eller andra misstänkta områden, som rekommenderas av Mine Safety and Health Administration.

Vid användning av "dumpa korta" tekniker, kan materialet därefter skjutas över kanten av en lastare eller en bulldozer.

Överväga dumpning vid foten av en stapel i stället för över toppen när misstänkta farliga förutsättningar föreligger.

varningar

Använd aldrig berm att stoppa lastbilen. Använd visuella indikatorer och stanna vid den berm att inte äventyra säkerheten.

Upprätthålla en tillräcklig dump strategi sluttningens lutning för att undvika en rollover situation. Dumptruckinsurance.com ger information och grafisk skildring, liksom National Ag Säkerhetsdatabasen.

Förare måste alltid tillbaka mot berm vinkelrätt. Närmar sig berm i en vinkel kommer att dramatiskt öka chanserna för en katastrofal händelse.