XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Saker att äta när du har ett virus

A-virus, eller viral infektion, är en typ av smittsam sjukdom. Några exempel på virala sjukdomar inkluderar vanlig förkylning, influensa och HIV. Äta vissa livsmedel kan bidra till att minska virussymtom och förhindra komplikationer av virus, även om specifika näringsrekommendationer varierar beroende på vilken typ av virus som du har. Mat kommer inte att bota ett virus, men bibehålla god näring när du är sjuk kan hjälpa dig att återhämta sig snabbare.

Övre luftvägsinfektion Virus Nutrition

Saker att äta när du har ett virus

En kall virus kan orsaka en halsont, sinus eller tryck över bröstet, feber, snuva, hosta, eller alla ovanstående. Konsumerar vissa livsmedel och vätskor under en kall kan bidra till att minska symtomen och främja återvinning. För övre luftvägsinfektioner, är det viktigt att dricka mycket av icke-koffeinhaltiga, alkoholfria vätskor, såsom vatten, juice och buljong för att undvika uttorkning som kan bli följden av feber och ökad slemproduktion. Kycklingsoppa eller te lindra halsont, påskynda slem rörelse och hjälpa till att lindra trafikstockningar, rapporterar University of Maryland Medical Center.

Livsmedel för influensor

Saker att äta när du har ett virus

En influensa eller influensa, kan virus orsaka hosta och feber, men symtomen är oftast mer plötslig och allvarlig än för en förkylning. De bästa livsmedel för en influensavirus är generösa mängder vätskor som vatten, juice och soppa. Viral gastroenterit, medan brukar kallas "maginfluensa" ofta orsakar kräkningar och diarré, som dricka eller äta förvärrar. För maginfluensa, är det bäst att hålla sig till klara vätskor som tagits i små men täta mängder. När illamående från en mage influensavirus avtar rekommenderar McKinley Health Center äta lättsmält mat, såsom ris, äpplen, bananer, buljong, gelatin och toast.

Nutrition och andra typer av virus

Saker att äta när du har ett virus

Lämplig kost är också viktig för kortlivade virus, såsom mononukleos, en viruskännetecknas av värk i kroppen, ont i halsen och feber, och kroniska sjukdomar som orsakas av virus, såsom HIV / AIDS eller herpes. Enligt TeensHealth förbli hydrerad med mononukleos och äta en välbalanserad kost med livsmedel som frukt smoothies, som ger näring samtidigt lugnande halsen. Om du har herpes, en virussjukdom som orsakar åter förekommande utbrott av lesioner i ansiktet eller i underlivet, äter mat med högt i aminosyran lysin, som kyckling, fisk, grönsaker, bönor och ägg, vilket kan bidra till att undertrycka utbrott, enligt Michele Picozzi, författare till boken "Styra Herpes Naturligtvis." För HIV-viruset, som orsakar aids, en högkvalitativ kost med mycket frukt, grönsaker, fullkorn och protein är avgörande för att stärka immunförsvaret och undvika slöseri.

överväganden

Saker att äta när du har ett virus

Även äta vissa livsmedel kan bidra till att minska virus symptom och varaktighet i vissa fall, om du inte kan äta, dricka eller har andra allvarliga symtom såsom kramper, desorientering eller blodig diarré, kan du kräva sjukhusvård för att ha vätskor eller näring intravenöst. Högriskgrupper, inklusive äldre, små barn och personer med kroniska hälsoproblem kan kräva sjukhusvård för allvarliga virussjukdomar, såsom West Nile-virus. Vanliga virus, såsom en förkylning eller influensa, så småningom kommer att köra sin kurs utan medicinsk behandling. Förutom god näring, få gott om sömn när du har en förkylning eller influensa-virus för att hjälpa immunförsvaret bekämpa infektionen.