XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Restless Legs & amp; jäst Allergi

Om du har restless legs syndrom, du upplever obehagliga känslor i benen när du sitter eller ligger ner som gör att du vill komma upp och flytta runt. Dessa känslor tenderar att försvinna när du flyttar dina ben. Även om orsaken till restless leg syndrome inte är känd, kan genetik bidrar, liksom graviditet, en brist på järn och njursjukdom. Jäst allergier inte vara en bidragande orsak till restless leg syndrome.

Jäst Allergi mot celiaki

Om du är allergisk mot jäst, du får ett immunsvar när du konsumerar någon mat som innehåller jäst. Detta kan inkludera utslag, svullnad och andningssvårigheter. Personer med celiaki kan inte tolerera gluten, som finns i korn, inklusive korn, vete och råg. När någon som har celiaki förbrukar livsmedel som innehåller gluten, reagerar immunförsvaret genom att skada tarmarna. Som många livsmedel som innehåller jäst innehåller även gluten, kan vissa människor förväxlar dessa två villkor.

Restless Legs och celiaki

Även restless legs inte förknippas med jäst allergier, kan de kopplas till celiaki. Celiaki kan sätta på järnbrist, och därmed restless legs syndrome, enligt en studie publicerad av "Sleep Medicine" i augusti 2009, som rekommenderar att du får testat för celiaki om du har oförklarlig järnbristanemi och restless leg syndrome.

Behandling av restless legs syndrom

Om du har restless legs, kan du prova livsstil åtgärder, inklusive avslappningsteknik, varma bad, massage, värmedynor och is förpackningar, smärtstillande, motion, undvika koffein, förbrukar mindre tobak och alkohol, hålla en regelbunden sömn schema och hålla mentalt alert på kvällen innan sängen. Läkare kan också förskriva läkemedel, inklusive opioider, Parkinsons sjukdom mediciner, epilepsi eller sömn mediciner. Det finns dock potentiella biverkningar med att använda dessa läkemedel.

överväganden

Läkarna är fortfarande inte säker på exakt vad som orsakar restless legs syndrom, även om kvinnor är mer benägna att drabbas av detta tillstånd än män. De tror att det kan bero på att nivåerna av dopamin som inte är balanserade. Se din läkare om du har symtom på restless legs syndrom, inklusive smärtsam, sveda, klåda, krypande eller värkande känslor i benen som är värre när du sitta eller ligga ner för en stund.