XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hur man beräknar ett barn & # 039; s Social Security Disability Fördelar

Handikappade och blinda barn är berättigade till sociala förmåner enligt kompletterande säkerhet inkomst-programmet. För att kvalificera sig måste barnets funktionsnedsättning måste uppfylla definitionen av funktionshinder som fastställts av Social Security Administration och inkomst av barnets föräldrar vara inom tillåtna gränser. Mängden förmåner som är tillgängliga beror på SSI federala nytta hastighet, eventuella justeringar till hastigheten i den stat där barnet bor, och familjens inkomst. Även om SSA ger riktlinjer för de tillgängliga fördelarna, beräkning av månatliga nytta belopp är komplex. Lämna in en SSI program är det bästa sättet att bestämma de tillgängliga fördelarna.

Steg 1

Leta reda på SSA: s nuvarande "Att betrakta Behörighet diagram" för att bestämma den maximala brutto månadsinkomst att föräldrar kan ta emot och fortfarande har sina funktionshindrade barn kvalificera sig för SSI. SSA webbplats ger ett diagram som gäller i de flesta situationer och visar, till exempel, att en ensamstående förälder med en brutto månadsinkomst på $ 2821 kan få SSI förmåner för ett handikappat barn.

Steg 2

Leta reda på nuvarande federala nytta hastighet för SSI mottagare. Denna hastighet är den högsta månatliga SSI betalning finns. Hastigheten justeras regelbundet för kostnads ​​av levnads ökar. Under 2010, den federala nytta hastigheten för en individ, vilket innefattar ett handikappat barn, är $ 674.

steg 3

Hitta information om den stat där barnet bor om sin politik på att komplettera den federala nytta hastigheten för SSI mottagare. Stater som kompletterar den federala nytta takten i 2010 inkluderar California, Hawaii, Massachusetts, Nevada, New Jersey, New York, Pennsylvania, Rhode Island och Vermont, samt District of Columbia. Till exempel i Kalifornien, är den månatliga SSI betalning för ett handikappat barn under 2010 $ 737,40.

steg 4

Dra från maximal nytta belopp beläget för funktionshindrade barn den del av familjens inkomst och resurser som bedöms tillgängliga för barnets vård. Detta är i särklass den mest komplicerade delen av beräkna SSI förmåner tillgängliga för ett handikappat barn på grund av flera faktorer som påverkar beräkningarna, inklusive olika regler mellan de stater som kompletterar SSI förmåner. Generellt gäller att om en av barnets föräldrar har löneinkomster från att arbeta, kommer sannolikt att vara tillgängligt för barn och därmed minska den månatliga nytta belopp en del av dessa intäkter.

tips

  • När ett handikappat barn når 18 års ålder, de anse regler om föräldrarnas inkomster inte längre tillämpas på en beräkning av SSI förmåner. Dessutom kan ytterligare fördelar finnas tillgänglig under Social Security invaliditetsförsäkring program så länge SSA vuxenhandikapp krav uppfylls, en av barnets föräldrar har ett kvalificerat arbete historia för sociala förmåner och föräldern är pensionerad, funktionshindrade eller avliden.
  • Eftersom vissa stater, såsom Kalifornien, Massachusetts och Rhode Island, betala kompletterande fördelar, måste du kontakta SSA eller den statliga myndighet som administrerar fördelar att bestämma den maximala bruttoinkomst för SSI berättigande i dessa stater.