XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man stoppar en Pitch Shot


En pitch skott i golf är i allmänhet en känslig metod skott från nära, men strax utanför, putting yta. Eftersom alla greener är olika och alla skott beck kommer från olika vinklar, det finns en mängd olika sätt att stoppa bollen. Dessa metoder innefattar "bump och köra" (en låg stigning som flyger en del av vägen till hålet och rullar resten av vägen), en "kolla upp" (genomsnittlig chip med tillräckligt spinn för att stoppa bollen från vals för mycket när det landar) och en "flop shot" (högt spunna beck som stoppar så snart som det landar).

Instruktioner

Bump and Run

1 Stå med fötterna innanför axelhöjd och placera bollen på baksidan av din hållning. Den idealiska placeringen för bollen skulle vara i linje med insidan av den bakre foten.

2 Adress bollen med 48 graders pitching wedge och framåt genom att trycka på greppet så att den är i linje med insidan av din främre fot. Detta kommer att stoppa klubben på effekt och ge bollen framåt spin så att den kan rulla avsevärt.

3 Ta klubben tillbaka så långt som styrs av din avstånd från hålet. Ju längre du behöver planen att gå, ju längre tillbaka du behöver ta klubban. Satsa på olika swing mekanik om hålet är så långt att det utgör en full gång eftersom det vid den punkt det upphör att vara en pitch skott.

4 Passera klubban genom bollen på nedgången och bara borsta upp på gräset med sulan på klubbhuvudet.

5 Följ fram till samma längd som din backswing.

Kontrollera

6 Stå med fötterna innanför axellängd isär och placera din hållning så att bollen är i direkt centrum, lika längd från främre och bakre foten.

7 Adress bollen med 54 graders sand wedge och hålla greppet i linje med bollen --- inte framåt press eller hålla tillbaka.

8 Ta klubben tillbaka till lämplig längd som bestäms av avståndet från hålet och kuk handlederna till en 90-graders vinkel när du tar klubben tillbaka. Denna vinkel kommer att hållas förrän efter påverkan. Håller denna vinkel kommer att kombinera en liten mängd kraft till den redan lofted skott, vilket gör att bollen att segla mot målet och "check-up" när den landar. Det kommer att rulla ut, men bara ungefär hälften så mycket som du förväntar dig.

9 Driva igenom bollen vid tillslaget, bör händerna vara något framför klubbhuvudet vid tillslaget. Borsta upp på gräset med sulan på klubbhuvudet.

10 Släpp vinkel efter påverkan och följa upp till samma längd som din backswing.

flop Shot

11 Stå med fötterna innanför axeln linje och placera bollen på framsidan av din hållning. Den idealiska placeringen för bollen är i linje med vristen av din främre fot.

12 Adress bollen med 60 graders loft kil och öppna ansiktet så mycket som möjligt genom att dra greppet bakom bollen. Ju öppnare du lägger ansiktet, desto lättare blir det att glida under bollen och pop upp i luften.

13 Ta klubben tillbaka så långt som nödvändigt för att uppnå lämpligt avstånd, men tänk på att de flesta av kraften du utövar på bollen bara kommer att leda till en högre bollbana med mycket liten förändring i avstånd.

14 Cock handleden till omkring 45 graders vinkel under baksvingen bara för att hålla från "svag wristing" skottet, som kan orsaka oförutsägbara resultat.

15 Tryck klubban genom bollen, glida under och poppar den rakt upp i luften med en stor mängd underskruv. Ju större du gör din sving, desto mer snurra bollen har och desto lättare blir det att stanna på en femöring.

16 Följ fram till samma längd som din backswing och släpp liten vinkel i handlederna efter påverkan.

Tips

  • Öva dessa bilder på en övningsgreen innan du försöker någon av dem på banan, speciellt "flop shots", som de kräver mest mängd av praxis och kan ha de värsta negativa effekter om det görs på fel sätt. Att göra en ren effekt med bollen är det viktigaste, så håll en konsekvent swing hastighet och tempo för alla skott tonhöjd. Aldrig bromsa eller påskynda din swing att minska eller lägga kraft, bara ta klubben tillbaka mindre eller mer för att uppnå detta.
  • sträcka alltid innan svänger en golfklubba för att lossa dina muskler och hålla från att skada sig själv.