XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Mild till svår smärta i en uppsättning muskler kallas gluteus maximus kan betyda att du upplever symtom på en attack av sciatia. Smärtan som du känner är oftast på ena sidan eller den andra av baken (eller skinkorna), eventuellt strålar ner benet. Du måste behandla symptomen, men du måste också hitta och behandla orsaken till dessa symptom.

Identifiering

Gluteus maximus är den största av tre uppsättningar av muskler som styr båda sidorna av skinkorna. Ordet Gluteus kommer från det grekiska ordet gloutos, vilket innebär skinkor. Dessa muskler inkluderar gluteus maximus (den största, starkaste och yttersta av dessa muskler), gluteus medius (mitten muskel) och gluteus minimus (den minsta och innersta).

Den gluteus maximus arbetar för att utvidga och utåt rotera höften. Det hjälper också överkroppen för att förlänga (båge och böj) på stammen. Du kan inte helt sitta, stå, gå eller vara rörlig utan motsvarande full nytta av din gluteus maximus och andra sätesmusklerna.

effekter

Ischias är både ett symptom och ett tecken på en bakomliggande orsak. Även känd som ischias neurit sker ischias när ischiasnerven - en lång nerv som går från skinkan ner genom baksidan av låret och vaden, i foten - blir komprimerad eller inflammerad. Denna inflammation orsakar ischiassmärta, som du kan känna i gluteus maximus, även om det faktiskt förekommer i nerven själv.

Sciatic smärta kan vara mild till olidlig, och du kan känna det hela tiden längd nerven. När smärtan är centrerad i gluteus maximus, kompromisser det sittande, stående, gående och alla typer av lägre kroppsrörelser. Även när vila, kan du känna ischias smärta i gluteus maximus.

orsaker

Ischias har ett antal orsaker, och du måste överväga alla möjligheter. Orsaker kan vara: diskbråck, spinal stenos och piriformis syndrom (eller så kallad mjukvävnad triggerpunkter).

Piriformis syndrom, en troliga orsaken till ischias, resulterar från lågt blodflöde till nerven. Piriformis kan uppstå på grund av skada eller kronisk muskelsammandragning, graviditet, arbetsrelaterade skador och dålig hållning. Stressen av att behöva sitta under en lång tid, som när man kör en bil eller reser på långa flyg flyg, kan också bidra.

behandlingar

De goda nyheterna om ischias är att det så småningom kommer att försvinna, särskilt om du känner igen det underliggande problemet och ta itu med det ordentligt. Du måste behandla både orsak och symtom, dock, och vidta åtgärder för att lindra smärtan, vilket kan vara konstant och försvagande.

Initial behandling kan inkludera anti-inflammatoriska eller paracetamol läkemedel, narkotika (om smärtan är svår) och steroidinjektioner. Växelvis is förpackningar för att minska nervinflammation och fuktig värme för att lindra muskelspasmer som ischias kan orsaka.

Du läkare kan rekommendera icke-kirurgisk ryggradskompression, och om orsaken är ett diskbråck, kan hon föreslå kirurgi. Den goda nyheten är dock att 90 procent av skiv prolapses kräver ingen operation.

ytterligare behandlingar

Efter den inledande attacken av ischiassmärta har lättat, kan du utforska andra behandlingar för att hjälpa dig att bli fungera fullt igen och att hålla tillståndet från att återvända. Behandlingar inkluderar sjukgymnastik, kiropraktisk behandling, massage och akupunktur.