XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Middle School basket regler


För pojkar och flickor i högstadiet, främjar basket lagarbete och sports utöver atletisk konkurrens. Även reglerna variera något beroende på ligan, alla middle school spelare följer grunderna i spelet. De allmänna reglerna högstadiet basket skapa en snabbrörlig spel för åskådare och en energisk sport för deltagarna.

Grundläggande basket regler

I basket, spelare på grupper av fem tävla om att uppnå flest poäng i slutet av den angivna tiden. Lag poäng genom att kasta basket i lagets respektive metallkorg, belägen vid varje ände av domstolen. För att uppnå detta, spelare flytta bollen till deras lagets slutet av domstolen genom dribbla eller passera bollen till andra spelare. Bollen kan föras med en eller båda händerna, men när båda händerna röra bollen, kan samma spelare inte dribbla igen. Spelare kan inte gå med bollen och kan inte sparka den.

Spelare poäng två poäng för korgar tillverkade i den utsedda trepunkts linje, och tre poäng för skott gjorda när spelaren står utanför den linjen. Fria kast en poäng. En spelare tar ett frikast skott när hon har bollen som en offensiv spelare och sedan är offer för en foul, såsom en elbowing från en försvarsspelare.

För att korrekt spela försvar när spelare från det andra laget har bollen, en spelare stannar nära en motsvarande offensiv spelare, men inte hindrar hennes rörelse eller fysiskt skjuta eller skada henne på något sätt. När en spelare tar en bild, kan spelarna inte blockera bollen om den redan har börjat sjunka in i mål.

Om bollen rullar ut av gränslinjer markerade runt omkretsen av domstolen efter att en spelare har berört det eller hade i besittning, eller om en spelare steg out of bounds, väljer motståndarlaget en spelare att kasta bollen i till en annan spelare på det laget, och vinster bollinnehav.

Middle School härskar Skillnader

I högstadiet basket, studenter brukar spela en förkortad spel. Till exempel, i National Basketball Association spelare utmana varandra under loppet av fyra 12-minuters kvartalen, med en 15-minuters halvtid. Mellanstadium spelare, däremot spela kvartal som varar sju eller åtta minuter lång.

Varje basketliga eller förening styr sin egen liga spel. I vissa distrikt, mellanstadium spelare följer höga skolregler och andra följer regler för ungdomar spela. I ungdomen play, enligt den internationella basketbollförbundet, är mål sänks för ungdomslag, domstolarna är mindre och kulorna själva är mindre än professionella reglering bollar.

I allmänhet, att reglerna för högstadiet basket arbete göra spelet mindre frustrerande för spelarna. Till exempel vissa mellanstadium ligor förbjuda zon försvar. Zon försvar är en teknik med att ha flera defensiva spelare vaktar flera offensiva spelare samtidigt. I högstadiet basket där zon försvar är förbjudet varje spelare vakterna bara en annan spelare, som kallas man-to-man försvar.