XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Att förhindra spridning av smittsamma sjukdomar är avgörande för att driva ett daghem. Även om det är omöjligt att förhindra alla fall av sjukdom, kan du skapa en plan för att säkerställa, att efter bästa förmåga, att ditt barn vårdmiljön är hälsosamma och säkra. Utveckla en stark plan förklara det för alla inblandade, och följa upp så att du har gjort det bästa jobb som möjligt för att hålla varje barn friska.

Instruktioner

1 Utveckla en sjukdom politik för barnomsorg anläggning. Har föräldrar godkänna planen innan de registrerar sina barn. Planen bör omfatta vad man ska göra om barnet är sjukt innan ankomst, om barnet blir sjukt medan i din vård, om du eller andra vårdgivare är sjuk, och hur information om några aktuella sjukdomar kommer att delas. Se Resurser i den här artikeln för en handbok om att utveckla en barnomsorg sjukdom politik. Dessutom har en patientjournal för varje barn. Bygga en förtroendefull relation med varje familj.

2 Utför daglig hälsokontroller som förespråkas av Centers for Disease Control and Prevention. Denna kontroll avslutas med den överordnade närvarande som snart barnet anländer. Se avsnittet Resurser för en länk med specifika instruktioner.

3 Lär noggrann handtvätt till alla anställda och barn. Modellera och utöva denna process. Har visat handtvätt rutiner publiceras på varje handfat. Vårdgivare behöver tvätta händerna före och efter det att handeln med mat och all diapering / toalett vård. Barn ska tvätta händerna efter toalettbesök, efter nysning i sina händer och innan du äter.

4 Lär barnen att noggrant snyta sig. Har massor av vävnader tillgängliga och lära barn hur man på lämpligt sätt förfoga över dem. När nysningar, bör barn nysa i en vävnad eller deras armbåge. Öva alla dessa scenarier med barnen.

5 För barn som nap på daghem, se till att de har individuell sängkläder och inte delar. Tvätta sängkläder minst en gång i veckan eller oftare om det är smutsigt.

6 Ge en ren miljö. Desinficera leksaker dagligen eller omedelbart efter ett barn har satt en i munnen. Rengör och desinficera alla ytor regelbundet. Se till matlagning och äta områden är sanitära.