XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Lågt glykemiskt index Diet Foods


Den glykemiskt index mäter effekten vissa livsmedel har på blodsockernivån. Högt glykemiskt index livsmedel höjer blodsockret mycket snabbare än lågt glykemiskt index livsmedel. De två livsmedel som används som referens för att bestämma det glycemic indexet av någon mat är vitt bröd och glukos (socker), som båda har ett index på 100. Ett lågt glykemiskt index diet kan användas för att kontrollera vikten, diabetes och vara ett stöd i minska risken för hjärt-kärlsjukdom.

Grönsaker och baljväxter

Mat med låg på glykemiskt index har ett värde på 50 eller mindre i jämförelse med referens livsmedel som är 100. Grönsaker och baljväxter som anses låg på glykemiskt index inkluderar kikärter, kokta bönor, linser, sojabönor, gröna ärtor, sötpotatis , smör bönor, ärter, bönor och vita bönor.

frukt

Frukt har naturligt socker men fortfarande kan användas i ett lågt glykemiskt index diet eftersom många innehåller fibrer, som fördröjer nedbrytning av dessa livsmedel och tillåter blodsocker att stiga till en lägre takt. Dessa livsmedel är apelsiner, osötad äppeljuice, äpplen, päron, grapefrukt, vindruvor och persikor.

Korn och pasta

Korn och pasta i lågt glykemiskt kategori är bulgur, korn, spaghetti, fullkorn spagetti, vetekärnor och omedelbar ris. Livsmedel som våfflor, munkar, bröd och majsmjöl är relativt sett högre på index och inte anses lämpligt för ett lågt glykemiskt index diet.

Mejeri

Mejeri kan avnjutas på ett lågt glykemiskt diet också. Livsmedel, såsom fettsnål yoghurt, skummjölk och helmjölk, allt faller väl under glykemiskt index på 50. Glass betraktas som ett medel glykemiskt index mat (mellan 50 och 70) och rangordnar runt 62 på indexet. Högt glykemiskt index livsmedel omfattas av det område av 70 och uppåt.

andra livsmedel

Snacks som jordnötter, majschips och choklad är också lägre på glykemiskt index. Sötningsmedel, såsom fruktos och laktos, är att föredra för lågt glykemiskt index diet, där som honung och sackaros nedgång i det övre intervallet och höjer blodsockernivåer. Livsmedel som innehåller mycket protein och fett höjer blodsockret mycket liten och i allmänhet inte är noterade på indexet.