XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Närings fakta om lättmjölk

Som ni ålder, rekommendationerna för ökad kalciumintag. Mjölk är en bra källa till kalcium och bör vara en del av en hälsosam kost. Att välja lättmjölk är ännu bättre för din kropp. Lättmjölk ger mindre fett och kalorier än helmjölk eller 2 procent mjölk, samtidigt som det ger alla näringsämnen. Vuxna bör försöka att konsumera minst 1000 mg kalcium per dag, enligt American Heart Association.

kostrekommendationer

American Heart Association rekommenderar att konsumera två till tre portioner av mejeriprodukter per dag. Intag rekommendationer ökas till fyra portioner per dag för tonåringar och äldre. Det är bäst att konsumera dessa med låg fetthalt eller inget fett form. Lättmjölk innehåller en procent fett och är vanligtvis berikade med viktiga vitaminer.

Kalorier och fett

I ett 8-oz. servering av lättmjölk, förbrukar du 105 kalorier. Av dessa kalorier, 2,4 g komma från fett. Därför är en procent mjölk med låg fetthalt livsmedel. Av detta fett, 10 mg kommer från kolesterol.

kolhydrater

Mjölk är en frisk källa av kolhydrat laktos. Laktos är en disackarid som består av glukos och galaktos. Det är också känt som "mjölksocker." För en 8-oz. glas mjölk, det finns 12.2 g kolhydrater.

Protein

Lättmjölk är en frisk källa till väsentlig protein. När du dricker 8 oz. lättmjölk, du får 8,5 g protein. Lättmjölk är känd som en högkvalitativt protein, vilket innebär att det är hög i näringsämnen och protein och låg halt av mättat fett och kolesterol. En frisk vuxen bör äta två till tre portioner av protein per dag.

Vitaminer och mineraler

Lättmjölk är en bra källa till många vitaminer och mineraler också. Den innehåller alla B-vitaminer, vitamin A, vitamin D och vitamin C. Det innehåller också många viktiga stora och spårämnen. Dessa innefattar kalcium, järn, magnesium, fosfor, kalium, natrium, zink, koppar, mangan och selen.