XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Utbud av rörelsemönster övningar för Post-Rotator-Cuff kirurgi

Rotator cuff består av fyra senor som fäster till bollen av axelleden. Deras huvudsakliga syfte är att hålla axeln i dess ställe. Men när en eller flera av dessa senor tårar, blir regelbunden motion smärtsam. Kirurgi är en vanlig behandling alternativ. Vila, is och motion säkerställa korrekt återhämtning från detta förfarande, som normalt kräver ingen sjukhusvistelse. Din läkare eller sjukgymnast kan instruera dig att utföra vissa intervall av rörelsemönster övningar.

The Pendulum

Utbud av rörelsemönster övningar för Post-Rotator-Cuff kirurgi

Stå bredvid ett bord, placera en hand på bollen för stöd, och sakta luta sig framåt. Låt den andra armen hänga på din sida. Svinga armen försiktigt framåt och bakåt, till vänster och tillbaka till höger, och i en cirkelrörelse. Slutföra två uppsättningar av 10 repetitioner för varje arm. Den här övningen sträcker sakta ut alla fyra senor i rotatorkuff i båda axlarna.

Crossover Arm Stretch

Utbud av rörelsemönster övningar för Post-Rotator-Cuff kirurgi

Starta denna övning i stående eller sittande ställning. Slappna av axlarna, sedan sakta dra ena armen över bröstet så långt som möjligt, hålla överarmen. Håll armen i detta läge under 30 sekunder och sedan långsamt släppa. Upprepa på andra sidan för totalt fyra sträckor på varje sida. Du ska känna denna sträcka på baksidan av axlarna.

scapula Setting

Utbud av rörelsemönster övningar för Post-Rotator-Cuff kirurgi

För att stärka muskler och senor i ryggen, börja med att ligga på mage med båda armarna utsträckta på din sida. dra försiktigt ihop skulderbladen så långt så bekväm, stoppa om du känner någon smärta. Efter att ha nått en högsta höjd, släpp något och sedan hålla i en något förhöjd läge i 10 sekunder, helt släppa axlarna efteråt. Upprepa denna övning upp till 10 gånger.

Ball Squeeze

Håll en liten gummiboll i handen. Håll armen böjd något med handflatan uppåt. Böja armbågen och lyft handen medan klämma bollen. Släpp långsamt och låta armbågen räta. Upprepa denna övning upp till 10 gånger med varje hand. Du kommer att känna denna övning på framsidan av överarmen.