XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Aluminium finns i kombinerade former i överflöd i jordskorpan. Det finns flera metoder för att skära aluminium (sågbladet, klippning processen, strängsprutning, plasmabåge, CNC-maskin). Den metod som används för att skära aluminium skulle bero på effektivitet som krävs, den ekonomiska bärkraft och den avsedda användningen efter det skärs.

Sågblad

Aluminium vanligen kapas med ett sågblad. Det finns olika typer av sågblad (kall såg, jiggen såg). För aluminium kapning, är spetsen på sågbladet gjord av hårdmetall. Kall såg används främst för att skära tyngre delar av aluminium. Det är en kraftigt byggd cirkelsåg med stor diameter snabbstål. Kalla sågar har en översvämning kylmedel, kraftförsörjning, tunga last och automatisk lager förväg.

Jigsaw används främst för att skära slumpmässiga mönster på aluminiumplåten. De sticksågar finns idag drivs av en motor och har en fram- och återgående sågblad. En sticksåg kan också komma upp med en vinkelväxel som gör det möjligt att skära gering (dvs en vanligen vinkelrät gemensamt gjort genom att fästa samman delar med ändarna skärs i en vinkel).

skjuvning Process

Skjuvning process kan användas för att skära en plåt av aluminium. Detta är en process där materialet skärs genom att applicera en skjuvkraft genom användning av två verktyg - en över och en under metallen. De verktyg som används kan vara en stans och dyna eller en övre och nedre blad. Skjuvning process kan också användas som det första steget för framställning av lager för stansningsprocessen. En stämpling process involverar olika plåt processer såsom bockning, stansning och prägling.

extrudering

Extrudering är en metallurgisk process för skärning, samt formning, aducerade och duktila lättmetaller såsom aluminium. Denna process innebär att man tvingar metallen att strömma genom en öppning i ett munstycke. Den metall som kommer ut ur munstycket skulle vara en långsträckt stycke, som förvärvar den samma form som munstycket. Den viktigaste faktorn att beakta under strängsprutningsprocessen är temperaturen, eftersom hårdheten och hållfastheten hos aluminium är beroende av temperaturen.

Plasmabågskärning Process

Plasmabågskärning process är den mest ekonomiska och effektiva sättet att skära aluminium. Det handlar om en hög temperatur, hög hastighet gasstrålen att skära metall som är elektriskt laddad. Temperaturen kan vara upp till 50.000 ° Fahrenheit. Därför plasmabågskärning process kräver en uppsättning av elektriska apparater såsom en skärbrännare, styrsystem, kylsystem, DC strömförsörjning och en skär gasförsörjning. Plasmaskärning process använder i allmänhet kväve för att skära aluminium.

CNC Machine

CNC-maskin är också en effektiv metod för att skära aluminiumlegering. Den använder en hård legering sågblad, som har en yttre diameter av 20 ". Detta säkerställer att behandlingshastigheten och dess precision är fortfarande höga. Knivarna är också i stånd att svänga i valfri vinkel mellan 22,5 grader och 135 grader. Stabiliteten av maskinerna är också i allmänhet hög, så det kan användas för att skära aluminium dörrar, fönster och gardin väggmaterial.