XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Athletic Förberedelser Dagen före en turnering


Idrottare på alla nivåer av förmåga, från amatörer till erfarna proffs, kan spendera veckor, månader eller år förbereder sig för en atletisk tävling eller turnering. Även långsiktiga förberedelser är viktigt att prestera bra, kan beredningen inom 24 till 48 timmar i en tävling att göra eller bryta ett positivt resultat.

Näring och Hydra

Korrekt mat- och dryckesvanor är viktiga dagen innan en atletisk turnering. Två dagar innan en händelse, bör måltider vara låg fetthalt och hög i kolhydrater, som kommer att förse musklerna med stora mängder energi. Livsmedel som innehåller mycket kolhydrater inkluderar färska eller torkade frukter, fullkornsbröd och spannmål, pretzels, bagels, pasta, grönsaker, ris, våfflor och potatis. Dricka vätska under dagen, men undvika sockerhaltiga drycker såsom läsk och saft, eftersom de kan orsaka gas.

Att äta en stor måltid en dag före en händelse är acceptabelt. Var noga med att undvika kryddstark mat som kan stimulera mag-tarmkanalen, som kan producera gas. Dagen före händelsen, äta en hälsosam, hög kolhydrater mellanmål såsom en spannmåls bar. Enligt Robert E. Keith, professor i näringslära och livsmedelsvetenskap vid Auburn University, dricka 16 dl vatten innan du går till sängs och när du stiger upp nästa dag är en annan god praxis. Vatten är nödvändigt för att lagra glykogen, som är en viktig källa till energi i hög intensitet sport. Glykogen produceras genom att äta kolhydrater, men det är vatten som gör det möjligt för kroppen att lagra glykogen i muskler och lever.

Fysisk aktivitet

Fysisk aktivitet bör vara minimal på dagen före en idrottstävling. Tio minuters konditionsträning kan vara fördelaktigt att maximera blodflödet i hela kroppen. Sträck alla muskler, även dem som inte nödvändigtvis användas vid och hålla sträckningen för en längre räkna än vanligt. Trots ett intensivt träningspass är inte nödvändigt, se till att du är aktiv under dagen. Sitter eller ligger runt kan vara kontraproduktivt att beredningen.

Resten

Sova sent på morgonen dagen före en turnering. Känn din egen kropp; varje idrottsman kommer att kräva olika mängder av vila för att vara helt förberedd, men åtta eller nio timmars sömn är vanligen tillräcklig. Enligt Pacific Association of USA Track & Field: s webbplats, bör en idrottsman vara vaken åtminstone två till tre timmar innan själva tävlingen.