XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

South Texas Whitetail jakt


South Texas är ett land med risiga borste och vidderna. Enorma rancher gång tog upp nästan hela landet, och de fortfarande tar upp en hel del. Området är känt som stor rådjur jakt område, lika mycket för storleken på rådjur som för antalet rådjur. Det finns många outfitters redo att ta dig jakt, eller det finns leasing tillgängliga, liksom stora delar av offentlig mark för jakt.

Golden Triangle

En av de mest kända områden för jakt kallas den gyllene triangeln. Detta område omfattar Dimmit, LaSalle, Maverick, Zavala och Webb län i en triangel typ område. Webb och Dimmit länen rangordna ett och två nationellt i antalet Boone och Crockett Class trofé spänn skördats. Boone och Crockett klass avser dollar med mycket stora rack baserat på en skala som anser rack storlek och höjd av rådjur. Större delen av området i Golden Triangle ligger på privat mark, men det finns många guider och outfitters inrättas för att ta människor jakt, och det finns många leasing tillgängliga.

Historia

När vitnybyggare kom till Texas det fanns en hel del vilda djur, men vid slutet av 1800-talet fanns det en brist på grund av överdriven jakt. I början av 1900-talet berättas av män som skulle gå på jakt flera dagar att skörda bara en hjort. Bevarandeåtgärder började på 1920-talet och har fortsatt sedan dess. Caesar Kleberg krediteras med att trycka på och få lagar som, för att skydda djurlivet och att fastställa regler för jakt. Idag finns det drygt 1 miljon rådjur i Texas, och ibland finns det även för många av djuren på vissa ställen.

kung Ranch

Texas är också känd för stora rancher, och en av de största är King Ranch, mellan Corpus Christi och Laredo i södra Texas. Ranchen har 825.000 tunnland, och en hel del som har avsatts för vilda djur. King Ranch hyr en del av sin mark för privat jakt, och människorna där jaga på egen hand. Det ger också guidade jakter till allmänheten för Vitsvanhjortar, hjortdjur och andra vilda djur som en del av det övergripande programmet viltvård. The ranch erbjuder en- till tredagars jakter, och har öppet räckvidd jakt, vilket innebär att det finns inga staket. Det finns separata kategorier för trofé dollar och förvaltnings dollar, eller de som inte skulle vara i trofén klassen. Hunts inkluderar måltider och logi. Det finns också många turer på ranchen. Det finns många fler rancher i södra Texas som erbjuder liknande inställningar.

Public Land

National Forest Service driver fyra viltvård områden i södra Texas: Davy Crockett, Sam Houston, Angelina och Sabine nationella skogar. Jakt är tillåten i de nationella skogar med några limitations.There är områden som används av allmänheten för andra saker, och jakt är begränsad i dessa områden. Motorfordon är också begränsade i vissa områden. Tjänstemän notera att jaktområden är mycket avlägsna och medicinsk hjälp kanske inte är tillgängliga. Mobiltelefoner också fungerar inte. De statliga säsonger och regler. Det finns en speciell antlerless rådjur jakt på vintern vilket sker genom lottdragning.

säsonger

Texas rådjur jaktsäsongen är på hösten och tidig vinter. I södra Texas ordinarie pistol säsong är 5 november genom januari 16. Det är inte riktigt så länge i norra delen av staten. Vissa län har hjorthorn restriktioner på storlek. Det finns en sen säsongen för icke-hjorthorn rådjur, som är från 17 till 30 januari för moderna vapen. Säsongen för mynningsladdare vapen är från 3 till 16 januari. Bågskytte säsong är 2 oktober genom Nov. 5. Särskilda ungdoms jagar fastställs för oktober 30-31 och 03-16 Januari. Antalet rådjur som kan tas varierar efter län och typ av rådjur.