XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hur är meloner bra för dig?

Först odlas nästan 4000 år sedan, meloner lukta och smaka sött, ger minimala kalorier och lägga till färg till dina måltider. Och de ger också en rad näringsämnen som hjälper dig hålla sig frisk och känna ditt bästa. Oavsett om du föredrar vattenmelon, cantaloupemelon, honungsdagg eller en mängd olika meloner, tilltalande smak berör endast ytan när det gäller fördelarna med meloner i din kost.

Grunderna

Meloner, som squash, är medlemmar i jättepumpa familjen. Även vattenmelon, honungsmelon och cantaloupemelon är bland de mest populära frukter i melon familjen, andra sorter inkluderar horn, Casaba och banan meloner. Låg energitäthet är en primär fördel av meloner, vilket innebär att de hjälper dig att lägga volym till din diet utan stapla på ett stort antal kalorier. De Centers for Disease Control and Prevention noterar att låg-energitäthet livsmedel kan hjälpa dig att känna full och nöjd med färre kalorier.

Näring

Även näringsinnehållet i melon typer varierar, de flesta är bra källor av viktiga vitaminer och antioxidanter. Till exempel, Casaba, cantaloupemelon och honungsdagg meloner är bra källor till vitamin B6, niacin och folsyra. Vattenmelon ger lykopen, en cartenoid som ger meloner sin färg och kan enligt American Cancer Society, har en skyddande effekt mot lung-, prostata- och magcancer. Dessutom, 4,8-oz. delar av honungsmelon och cantaloupemelon ge 45 procent och 80 procent av det dagliga värdet av vitamin C, respektive.

Frukt i kosten

Inklusive sorter av meloner i din kost hjälper dig att uppfylla den amerikanska Department of Agriculture rekommendation av 1,5 till 2 koppar frukt dagligen för vuxna. De flesta människor behöver för att inkludera mer frukt och grönsaker i sin kost, vilket kan ha en positiv inverkan när du begränsa kalorier eller helt enkelt försöker att konsumera en balanserad, hälso centrerad kost. En kolesterol och fettfri mat, meloner varierar i kalorier från 24 till 32 kalorier per halv-kopp servering, enligt nätverket för en sund Kalifornien.

överväganden

Även om meloner är packad med hälsosamma näringsämnen, förberedelserna skyddar dig från eventuella föroreningar som lurar på utsidan. CDC rekommenderar att tvätta oklippta meloner i tvål och varmt vatten för att förhindra överföring av föroreningar från skalet till insidan av melon. När du har klippt en melon, kan du säkert lagra den skurna frukten i en täckt behållare i kylskåp i upp till tre dagar, enligt CDC.