XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Naturliga alternativ till tandkräm


Borsta tänderna är avgörande för tandhälsa, men kontroverser om hälsoeffekterna av fluorid och andra tillsatser i tandkräm hindrar många människor från att omfamna tandkräm som en del av deras tandrengöring regim. Men naturliga alternativ till tandkräm finns tillgängliga och billiga. Rådgör alltid med din tandläkare innan du påbörjar någon naturlig tandrengöringsprogram.

Bakpulver

Bakpulver rengör och deodorizes tänder, dödar bakterier och fungerar som en naturlig vitmedel. Många tillverkade tandkrämer innehåller bakpulver, som fungerar bra på egen hand som ett naturligt alternativ till tandkräm. Blanda bakpulver med tillräckligt med vatten för att göra en pasta och sedan tillämpa den på din tandborste. Även om dess smak är stark, kan du fräscha munnen efteråt med mynta eller munvatten.

Väteperoxid

En annan naturlig tandkräm alternativ är väteperoxid, som du måste köpa i livsmedelskvalitet form, en 3-procentig lösning som är svagare än den typ som vanligtvis återfinns i droghandel. Även om du inte kan tillämpa denna vätska på din tandborste, kommer väteperoxid uppfylla tandkräm syfte och sterilisera din tandborste. Liksom bakpulver, rengör väteperoxid, deodorizes och sanerar munnen och det har en stark smak.

Kokosolja

Borstning eller sköljning med kokosolja direkt efter att du konsumerar sockerhaltiga eller sura livsmedel kommer att skydda tandköttet och bekämpa bakterier i munnen. Kokosnötolja fungerar som ett alkaliskt och neutraliserar syran som fräter tänderna och leder till bildning av håligheter. Jämfört med bakpulver och väteperoxid, är kokosnötolja dyrare men har ytterligare kulinariska användningsområden.

Andra källor av fluorid

Även om vissa skaldjur innehåller små mängder av fluorid på grund av naturlig förekomst av fluoridföreningar i havet, finns ingen väsentlig källa av fluorid i livsmedel eller flytande form bortsett från fluorid kranvatten, som är lätt tillgängliga i USA. Om du väljer att inte använda tillverkade tandkräm, att dricka kranvatten förvärva en regelbunden dos av fluor, som skyddar tänderna mot karies.