XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Karnosin Vs. karnitin

De låter liknande och de delar en del av samma användningsområden, men karnosin och karnitin har olika sammansättning och funktioner. Karnosin och karnitin finns som kosttillskott och karnitin ibland förskrivas av läkare för vissa sjukdomstillstånd. Rådgör med din vårdgivare innan du tar antingen som ett komplement eftersom de kan interagera med läkemedel eller orsaka biverkningar.

Översikt

Karnitin och karnosin är båda består av aminosyror, men från olika. Karnitin syntetiseras från lysin och metionin, medan karnosin är gjord av alanin och histidin. De bästa källorna för karnitin och karnosin är kött, mejeriprodukter, fågel och fisk, men de är också tillgängliga som kosttillskott.

karnitin

Karnitin bränner fett genom att transportera fettsyror i mitokondrier i celler, där fetter omvandlas till energi. Det transporterar också giftigt avfall från mitokondrierna. Stora koncentrationer av karnitin finns i skelett- och hjärtmuskel. Karnitin kan hjälpa till att sänka den smärta i samband med diabetesneuropati och minska symtomen på en överaktiv sköldkörtel.

karnosin

Karnosin fungerar som en antioxidant i hjärnan, nervsystemet och skelettmuskulaturen. Även om de inte vet exakt hur det fungerar, det är också en kelatbildare som tar bort överskottsmängder av zink och koppar från kroppen. Studier tyder säga hjälper grå starr och förbättrar sårläkning.

Anti-åldring

Karnitin och karnosin kan hjälpa bromsa utvecklingen av åldersrelaterade minnesförlust och Alzheimers sjukdom. En studie i mars 2011 års upplaga av "PLoS One" av Carlo Corona et al. indikerar att karnosin minskar ackumuleringen av amyloid tovor som orsakar Alzheimers. Karnitin fördröjer utvecklingen av minnesförlust genom att öka minnesrelaterade proteiner, enligt forskat publicerad av Xia Jiang et al. i juni 2011 års upplaga av "Journal of Neurokemi." De ger också kardiovaskulära fördelar, men på olika sätt. Uppgifter tyder på att karnosin minskar risken för åderförkalkning och sänker kolesterolet, medan karnitin lindrar symptomen av angina och perifer kärlsjukdom.

Alternativ Autism Behandling

Efter åtta veckor på karnosin visade barn med autism betydande förbättringar i beteende och kommunikation, enligt undersökningar som genomförts av Michael Chez, MD, et al. och publicerades i november 2002 frågan om "Journal of Child Neurology." Dan Rossignol, MD, över tidigare forskning om effektiviteten av alternativa och off-label behandlingar för autism. Hans resultat, som publicerades i oktober 2009 års upplaga av "Annals of Clinical Psychiatry," gav karnitin en klass "B" och karnosin betyget "C." Dessa kvaliteter tyder på att båda substanserna kan förbättra symptom relaterade till autism, men studierna stödjande karnitin var bättre utformade och mer tillförlitlig.

överväganden

Även om karnitin och karnosin båda marknadsförs som kosttillskott för att förbättra idrottsprestationer, finns det inga bevis för att det fungerar, enligt University of Maryland Medical Center. Karnitin finns i flera former, men du bör undvika D-karnitin eftersom det stör den naturliga formen av L-karnitin.