XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Direkt till konsument reklam - även kallat DTC reklam eller helt enkelt DTCA - är en term som vanligen används inom sjukvården som hänvisar till receptbelagda läkemedel reklam som riktar sig mot patienter. DTC reklam är ett sätt att läkemedelsföretagen kan skapa intresse för produkter och öka försäljningen. DTC reklam anses kontroversiell; Det finns många potentiella fördelar och nackdelar med DTC-reklam för patienter, läkemedelsföretag och hälso- och sjukvårdspersonal.

Ökande Health medvetenhet

En potentiell fördel med DTC reklam är att det kan öka patientens medvetenhet om sjukdomar och läkemedel som kan lindra dem. Till exempel kan en person med högt kolesterol inte vet att det är receptbelagda läkemedel som finns tillgängliga som kan hjälpa undertrycka kolesterolnivåer, men de kan ta reda på genom att titta på en TV-reklam. Konsumenter som är mer medvetna om hälsofrågor är mer benägna att ta itu med dem.

försäljnings~~POS=TRUNC

Även DTC annonser kan innehålla läkemedel som kan hjälpa konsumenterna, är deras syfte i slutändan att sälja en produkt. Annonser kan försöka att överdriva fördelarna med en produkt eller vilseleda konsumenterna på något sätt. Till exempel kan annonser visas människor som har roligt gör avkopplande aktiviteter, även om läkemedlet har allvarliga biverkningar som påverkar många patienter. Vissa DTC annonser kallas "hjälpsökande annonser" ge information om sjukdomstillstånd, men inte rekommendera specifika läkemedel.

regeringens förordning

DTC annonser regleras av US Food and Drug Administration (FDA), som i allmänhet kräver att läkemedelsföretagen berätta konsumenterna om alla läkemedel & # 039; s riskinformation i en "produktkrav" annons (en annons som direkt rekommenderar en produkt och berättar konsumenten vad den gör). Enligt FDA, sänds annonser kan dock utelämna vissa uppgifter "så länge som annonserna berättar tittare eller lyssnare hur man får hela FDA-godkända förskrivningsinformationen, som beskriver allt läkemedel & # 039; s. Risker" Om en konsument inte tar sig tid att helt forskning ett läkemedel ses i en annons, kan de utsättas för oväntade biverkningar. FDA försöker också se till att konsumenterna inte vilseleds eller lurade av annonser.

Forskning

Stora receptbelagda läkemedelsföretag investerar en betydande summa pengar i forskning och utveckling av nya produkter. Denna forskning kan bidra till att identifiera nya läkemedel för att behandla sjukdomar som för närvarande inte har några bra behandlingar. DTC reklam är ett sätt för företag att öka intäkterna från sina befintliga läkemedel för att kompensera de investeringar som spenderas på forskning och utveckling. Å andra sidan, marknadsföringskampanjer är dyra och kan minska finansieringen för reservation utveckling om reklam inte lyckas.