XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hur Cook Tofu i en Pan

Stekt tofu är en lätt göras maträtt som kan lägga till en enorm mängd olika till din diet. Tofu suger upp smak som en svamp och är bäst när marinerad eller doppas i sås. Medan de flesta kockar tror att de har fulländat stekt tofu, det finns sätt att få en ännu krispigare crunch och en mer delikat smak från vanlig tofu.

Steg 1

Ta tofu ur förpackningen. Linda tofu i en pappershandduk och sedan slå in den igen i en handduk.

Steg 2

Placera en gjutjärn stekpanna på tofu och låta tofu att platta och torka ut så mycket som möjligt, i ca 15 minuter.

steg 3

Placera gjutjärns stekpanna på medelhög värme. Tillsätt 1 msk. av olja till pannan, precis tillräckligt för att belägga ytan. Ta tofu från handdukar.

steg 4

Skär tofu i lagom stora bitar eller vilken form du önskar. Om du vill kan du marinera tofu i 30 minuter. Välj ett recept i förväg och låt tofu marinera efter att pressas och skärs.

steg 5

Placera tofu i den uppvärmda pannan och göra det möjligt för tofu att laga orörd under fem minuter. Kontrollera att tofu är bryna adekvat och flip, matlagning för ytterligare fem minuter på den motsatta sidan. Enligt Vegan Yum Yum, kan du sked extra marinad i pannan efter vända för att hjälpa tofu absorberar ännu mer smak.

steg 6

Ta tofu från pannan och låt den vila på en fals i minst fem minuter. Låta tofu resten kommer att hjälpa den strama upp och förlora sin sogginess.

tips

  • Pressning, torkning och vila är det som gör tofu extra krispiga. Hoppa inte över dessa steg.

Saker du behöver

  • Gjutjärn stekpanna
  • Matlagningsolja
  • Pappershandduk
  • Disktrasa
  • Spatel