XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hur att dricka Gurkmeja Spice

Gurkmeja, en bitter smak krydda ingefära familjen växer ständigt i Asien, Kina och Indien. Drugs.com rapporterar att gurkmeja är medicinskt värde uppstår på grund av dess huvudkomponent curcumin. Denna krydda har använts i århundraden i asiatiska länder för att behandla matsmältningsproblem, ringorm och lokalt för öppna sår. Förespråkarna föreslår att gurkmeja kan hjälpa till att förebygga eller behandla cancer. Hälsotillskott är inte testade och godkända av US Food and Drug Administration, och gurkmeja fördelar förblir oprövad genom kliniska prövningar.

Steg 1

Lägg gurkmeja till stekt ris eller något kryddig risrätt. Du kan använda gurkmeja i praktiskt taget alla skålen för att göra det lättare att svälja än att ta det rakt.

Steg 2

Inkluderar en bit av gurkmeja i en kopp grönt eller svart te. Sipping detta te kommer att stimulera smaklökarna samt ge potentiella hälsofördelar, föreslår American Cancer Society. Gurkmeja i sådana teer kan bidra till att stimulera dig under dagen eller lugna dig vid sänggåendet.

steg 3

Lägg gurkmeja i varm mjölk som en avkopplande dryck på natten. Medan krydda kan göra mjölken lite mindre lätt på magen, kan det hjälpa dig att sova, konstaterar American Cancer Society.

steg 4

Försök gurkmeja när tillagning av fisk för att ge en smak av Asien. Många asiatiska matrecept för fisk inkluderar gurkmeja.

steg 5

Ät gurkmeja på rätter som squash och grönsaker. Ämnet kommer att lägga krydda till normalt intetsägande livsmedel och potentiellt ge krydda hälsofördelar.

steg 6

Överväga att lägga gurkmeja till soppor, särskilt hemlagad sorten. Avokado soppa, till exempel, kan dra nytta av smak tillsatt gurkmeja.

tips

  • Gurkmeja kan också tas som en kapsel. Även om denna krydda har varit kända för att ha terapeutiska egenskaper, stör gurkmeja med ett antal läkemedel. Rådgör med din läkare innan intag av stora mängder av denna krydda.