XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Melatonin för Fördröjd Sleep Phase Syndrome

Om du har försenad sömn fas syndrom, vet du hur det är att kasta och slå medan vaken på natten när allt vad gör är sömn. Du vet hur svårt och ibland omöjligt, är det att vakna upp tidigt på morgonen efter en sådan några timmars vilsam sömn. Melatonin är ett naturligt komplement som kan hjälpa lider av DSP sover bättre, men precis som alla naturligt komplement, bör du bara ta det under överinseende av en läkare eller sjuksköterska.

Dygnsrytmer

Fördröjd sömn fas syndrom är en dygnsrytm sömnstörning, vilket betyder att den fördröjer interna klocka som talar om för kroppen att sova när det är mörkt och vakna när det är ljust ute. DSP förseningar sömn med minst två timmar, och de flesta patienter somna 02:00 till 06:00 Melatonin är det hormon som hjälper till att reglera den interna klockan. På natten när det är mörkt, producerar kroppen mer melatonin så att du kan sova. När solen går upp på morgonen, producerar kroppen mindre melatonin, hjälper dig att vakna upp och funktion under dagtid.

melatonin Fördelar

Många studier har visat att i kompletterande form, kan melatonin hjälpa DSP patienter somna tidigare, även om det inte bota sömnstörningar. Till exempel i 1994, de Sömnstörningar Centre i Milano, Italien, studerade sex DSP patienter som tog 5 mg melatonin dagligen under en månad. Melatonin hjälpte patienterna somnar i genomsnitt 115 minuter tidigare och vakna i genomsnitt 106 minuter tidigare än innan melatonin, citerar tidskriften "Neuroreport." Eftersom melatonin kan hjälpa DSP patienter att sova bättre och därmed fungera bättre under dagtid, kan melatonin också förbättra livskvaliteten.

Dosering

Melatonin kommer oftast i tablettform, men det kommer också i kapslar, en kräm och pastiller som upplöses under tungan. Endast din läkare kan avgöra rätt melatonin dos för dig; Men, University of Maryland Medical Center rekommenderar börjar med en dos av 1 till 3 mg en timme innan sängen. Om du inte märker någon skillnad efter tre dagar, kan du upp dosen till 6 mg. Du kan även försöka ta melatonin tidigare på kvällen.

En studie från 2005 publicerad i tidskriften "Sleep" av institutionen för neurologi vid Northwestern University Feinberg School of Medicine fann att ta melatonin 6 ½ timmar innan sängen var mer effektivt än att ta melatonin en 1/2 timmar innan sängen.

varningar

Food and Drug Administration har inte utvärderat melatonin för säkerheten. I allmänhet bör barn inte ta melatonin om en läkare ordinerar det. Melatonin kan orsaka levande mardrömmar, sömnighet dagtid, magont, huvudvärk, yrsel, irritabilitet, minskad libido, bröstförstoring hos män och minskad spermieantalet.

Tala med din läkare om alla villkor som du har och några mediciner eller kosttillskott du tar. Melatonin kan orsaka komplikationer om du är gravid eller ammar, eller om du har högt blodtryck, diabetes, depression eller kramper. Melatonin kan negativt påverka lugnande medel, preventivmedel, antidepressiva, antipsykotika, bensodiazepiner, blodtryck mediciner, betablockerare, blodförtunnande medel, icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, steroider, immunsuppressiva medel, tamoxifen och interleukin-2.