XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vitamin D Allergi biverkningar

En vitamin D-allergi anses ovanliga, men skulle kunna orsaka betydande komplikationer. En vitamin D allergi uppstår när immunsystemet misstag vitamin D som ett skadligt ämne. Kroppen skapar antikroppar för att bekämpa av D-vitamin, vilket mastceller för att producera histamin, enligt MedlinePlus. De högre nivåerna av histamin leder till vanliga biverkningar allergi sido vitamin D. Dessa vanliga biverkningar inkluderar nässelfeber, astma och anafylaxi, enligt Drugs.com. Om du upplever någon av dessa biverkningar, avbryta användning av vitamin D och rådgöra med en läkare.

Nässelfeber

Hives kommer att utgöra inom några minuter eller några timmar efter intag av vitamin D. Hives är en hudutslag som orsakar inflammation och welts att bilda överallt på kroppen, enligt MayoClinic.com. Hives visas fläckvis, med definierade gränser och kan migrera till någon del av kroppen. Utslagen är platt på sin yta och kan visas, försvinna och dyka upp i några minuter. Utslagen är röd i färgen och är mycket kliande. Hives är vanligtvis behandlas med orala och topikala antihistaminer. Antihistaminer blockerar kroppens förmåga att producera histamin, som orsakar inflammation i huden. Antihistaminer kommer också att minska klåda. Aktuella hydrokortison krämer och lotioner kan även användas på de drabbade områdena av huden.

Astma

Astmaliknande symtom är en bieffekt av en vitamin D-allergi, enligt Drugs.com. Dessa biverkningar omfattar andfåddhet, oförmåga att andas, väsande andning, hosta och obehag i bröstet, enligt Astma och Allergi Foundation of America. Ökade nivåer av histamin i den mjuka vävnaden i lungorna orsaka luftvägarna att svälla, vilket minskar personens förmåga att andas normalt. Väsande är ett högfrekvent ljud som gjorts av den begränsade luftröret i halsen. Astmaliknande symtom kan vara ett tecken på anafylaktisk chock och bör utvärderas av en läkare. Behandling för astmarelaterade symptom kommer att bestämmas av en läkare. Föreskrivna inhalatorer kan användas för att förhindra och behandla astmasymtom.

anafylaktisk chock

En allergi mot D-vitamin kan leda till anafylaktisk chock, en all-kropp allergisk reaktion som kan leda till döden. Under anafylaktisk chock hela kroppen över producerar extremt höga nivåer av histamin, vilket orsakar en plötslig blodtrycksfall, ökad hjärtfrekvens, andnöd, ångest, en svag puls och mental förvirring, enligt MedlinePlus. Dessa symptom måste behandlas med en injektion av adrenalin. Epinefrin kommer att slappna lungorna och återställa normal blodtryck till patienten.