XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Naturliga lösningar för mjäll

Översikt

Mjäll är en vanlig men noncontagious hudsjukdom som kännetecknas av en kliande hårbotten och huden fjällning som kan variera i grad, storlek och färg. Torrt mjäll kan vara vit och små, medan fet mjäll kan vara klumpiga och gult på grund av överskott av talg, en variant av hud olja som produceras av talgkörtlar som omger hårsäckarna. Även mjäll inte kan botas, kan den styras och förhindras med hjälp av naturläkemedel.

Vinäger

Naturliga lösningar för mjäll

Vinäger är sur och kan hjälpa till att återställa fukthalten i hårbotten genom att minska spridningen av hårbotten jäst. Jäst äter talg, upprätthålla fuktig men inte fet hud. Men alltför mycket jäst kan beröva hårbotten av talg, vilket leder till torka, irriterad och fjällande hud. Apple-cider-benefits.com rekommenderar ättika hårbotten behandling av 1 msk. äppelcidervinäger till en kopp varmt vatten. Applicera sköljningen till hårbotten, och inte spola ut. Avstå från varmluftstorkning för att minimera skador på hårbotten. Alternativt kan du prova en preshampoo vinäger behandling, föreslår health911.com. Massage 2 msk. äppelcidervinäger i hårbotten, lämnar produkten på 15 minuter eller upp till tre timmar. Sedan, schampo med en mild rengörings och avstå från stylingprodukter och varmluftstorkning.

Honung

Naturliga lösningar för mjäll

Honung används i kosmetika på grund av dess fuktighetsbevarande medel och antibakteriella egenskaper. Forskning som publiceras i "European Journal of Medical Research" 2004 fann att aktuella tillämpningar av honung lättad mjäll obehag och fjällning, förbättrad hårbotten skick och minskad håravfall. Du kan använda honung direkt till hårbotten, lämna det på huden i upp till 30 minuter innan du sköljer håret med varmt vatten. Använd inte varmt vatten eller varmluftstorkar efteråt för att förhindra hårbotten torrhet och irritation. Om du har gott om tid, kan du lämna honung masken på plats för upp till flera timmar, klädd i en duschmössa att minimera dropp. Tänk på att honung kommer från olika blommor och regioner och kan utlösa individuella känslig hud.

Rosmarin

Naturliga lösningar för mjäll

Rosmarin har antibakteriella egenskaper och kan vara till hjälp för att behandla mjäll, enligt välkända herbalist Jeanne Rose. Efter schamponering, låt håret lufttorka, applicera några droppar rosmarin eterisk olja till palmerna. Massera in oljan i hårbotten, och sedan borsta håret försiktigt men grundligt. Om du inte har tillgång till rosmarinolja, kan du skapa en tinktur genom stöpning 8 msk. torkad rosmarin i en pint kokande vatten i minst fem minuter, föreslår old-home-remedies-for.com. Sila blandningen tillämpas på hårbotten och låt verka så länge som möjligt innan sköljning.