XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Illinois Smallmouthbas Fånga Tips


Fiske för smallmouthbas är något som människor över hela landet njuta. Illinois har sjöar som är utmärkt för small Bass Fishing. Den smallmouthbas är ungefär hälften så stor som den Largemouth basen och är ganska kraftfull, med tanke på dess ringa storlek. Illinois State rekord smallmouthbas fångades på Strip Mine Lake. Andra sjöar i Illinois som har ett överflöd av smallmouthbas är Cedar Lake, Lake Michigan och Newton Lake.

Matvanor och plats

Smallmouth bas är i allmänhet mycket aggressiva matare och har inga problem jagar sin mat. Även om det är lättast att fånga smallmouthbas under matdags, kommer de att slå bete av andra skäl. Dessa fiskar är rovdjur, och kommer att slå ett lockbete för att skydda sitt eget område. Enligt Missouri Department of Conservation, smallmouthbas äta kräftor, insekter och småfisk.

Om du ska fånga smallmouthbas, är det viktigt att förstå var de bor, så att du kan hitta dem. Smallmouthbas föredrar att bo nära omslag, och vanligtvis foder i grunt vatten. Dessa bas kan hittas i klara bäckar och vatten som har en stor del av locket och områden med djupt vatten.

Höst / Vinter Fiske

Vid fiske efter smallmouthbas på hösten, fiska i grunda delar av sjön på morgonen och kvällen. De bästa beten att använda i höst är crankbaits, skedar och mindre jiggar.

På vintern är smallmouthbas oftast finns i grunt vatten på morgonen och flyttar till djupare vatten senare under dagen. Eftersom det är kallt i Illinois under vintern, kommer basen att flytta långsamt, så se till att inte flytta din bete genom vattnet för snabbt. Försök att fisk sjöar som har djupt vatten med struktur. Djupt vatten struktur är någon plats under vattnet som en fisk kan dölja, såsom gräs, stenar eller träd lemmar.

Vår / Sommar fiske

Vid fiske efter smallmouthbas i Illinois under våren, är det viktigt att använda små crankbaits, jiggar och maskar som bete. Den smallmouthbas kommer att finnas i grunt till medeldjupt vatten, eftersom våren är den tid de leker.

På sommaren, fiske med plast maskar, jiggar och små crankbaits i grunt vatten på morgonen, bör ge de bästa resultaten. När dagen går på, gå till djupare vatten. Smallmouthbas kärlek kräftor, så försök att använda ett bete som liknar en för bästa resultat.