XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Varför är vissa mineraler Kelaterat?


Tillverkare av mineral kosttillskott ibland "kelat", eller bifoga de mineralämnen i organiska föreningar förbättra absorptionen i kroppen. Mineraler är oorganiska och kan inte absorberas väl utan den tillsatta kelaterade föreningen.

Hur Chelation Works

Chela binder en proteinmolekyl till den oorganiska mineral. Slemhinnan i tarmen känner igen den organiska proteinmolekylen och transporterar den in i blodströmmen genom slemhinnan i tarmväggen.

typer

Kelatering kommer att anges på flaskan av mineraltillskott med en följande villkor: ". Kelat" askorbat, aspartat, citrat, glukonat, glycinat, laktat, orotat och alla ämnen som slutar med ordet Exempel på mineraltillskott som kan kelaterade inkluderar natrium, kalium, magnesium, kalcium, fosfor, krom, koppar, fluorid, järn, jod, mangan, molybden, selen, vanadin och zink.

Pris

Den kelaterade formen av ett mineral kosttillskott är vanligtvis dyrare än oorganisk form. Dock är denna form anses vara mer kostnadseffektiv på grund av den förbättrade absorptionen.

medicinska studier

Mineral kelering vettigt att hälsoexperter eftersom en organisk form av en mineral kommer alltid att absorbera lättare i matsmältningssystemet jämfört med en oorganisk form. Men inga kända studier finns för att bevisa att kelatbundna tillskott är lättare absorberas, enligt WebMD. Kosttillskott inte regleras av FDA, och det finns lite medel till förfogande för dessa typer av studier.

Varning

Mineraltillskott bör inte intas med receptbelagda läkemedel, eftersom de kan "kelat" tillsammans i matsmältningssystemet och ömsesidigt försämrar deras effektivitet.