XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Rajesh Durbal bevisar kraften i Perseverance

Översikt

För tre år sedan blev Rajesh Durbal den första trippel amputerad att slutföra Hawaii Ironman i Kona, avslutar legendariske triathlon i 14 timmar, 19 sekunder.

Det är imponerande, men inte lika imponerande som tittar Durbal enhet.

Hans Ford Focus är inte speciellt utrustade. Han bara enheter stick skift. Och han inte har en höger hand. Han skiftar kugghjul genom en uppsjö av mjuka rörelser som involverar hans vänstra arm och arbets kopplingen och gas med benproteser.

"Folk frågar," Varför inte få en automatisk? Det är så mycket lättare, "" Durbal, ett system nätverk ingenjör i Orlando, säger Florida. "Jag lärde mig på pinne. Min pappa aldrig gjort något lätt för mig, och jag är glad att han gjorde det på det sättet. "

En tuff start

Durbal, 35, föddes saknade ben i båda benen, och hans högra arm endast delvis utvecklas. Före sin första födelsedag, var benen amputerade och han placerades i en hel kropp gjuten i tre månader.

Han tillbringade större delen av hans första sex år i och ut ur sjukhus. När det kom till sport, tillbringade han större delen av sin tid på bänken. Lärarna pekade honom mot kortspel eller bordtennis. Detta var under 1980-talet och början av 90-talet, långt innan utmanade Athlete Foundation, avancerade proteser, och integrering av personer med fysiska utmaningar.

Hans Trinidad-födda föräldrar, Raj och Anne Durbal, kämpade det offentliga skolväsendet och motstånd förslag att skicka honom till särskild utbildning.

Raj ville att hans son att ha en normal barndom, det vill säga en våghals en. Så han tog honom vandring, skidåkning och snowboard. Under en familj resa till Niagara Falls, turister knäppte bilder och video som Raj och Rajesh vågat ut under fallen för en alltför nära för-komfort utseende.

Som en ung vuxen, upptäckte Rajesh Empire State spel för rörelsehindrade och utmärkte sig i spåra händelser. Det hjälpte honom passa in i en viss grad, men vardagen fortsatte att vara en kamp. Han rökte cigaretter och följde en diet av skräpmat, blev deprimerad och även övervägt självmord.

The Power of Triathlon

Religion gjorde en skillnad, och Durbal citerar ofta sin tro. Men vad som verkligen vände saker omkring var ett beslut i början av 2009 för att komma in triathlon, av alla saker.

Sporten har en lång historia med handikappade idrottare, men de flesta har två eller tre funktionella delar.

Skulle inte andra sporter har varit lättare?

Varför inte köra en bil som är en automatisk?

Durbal kastade sig in triathlon utbildning, ibland bokstavligen, som när två hanterare placera honom i vattnet för att simma start. Det och få hjälp ut ur vattnet och in i den första övergången är de enda boende han accepterar.

För allt annat han på egen hand.

Han har Legs

Han ger tre uppsättningar av ben till loppet (cykla, springa och walking-runt benen) och sedan finns det cykel, som drivs från den vänstra sidan med Aerobar kuddar som rider upp på höger sida för att passa hans högra stubbe.

Hans kör ben öka sin höjd från 5-fot-4 till 6-fot-3, vilket är vad läkarna projicera sin höjd skulle ha varit.

Sedan finns det vattnet.

Liksom de flesta simmare, Durbal andas var tre eller fyra slag. Men han ofta tåg genom att andas varje sju till nio. Han ska bära en våtdräkt att simma om alla andra gör, men föredrar att gå utan.

"Jag tycker inte om fördelen det ger dig i form av extra flytkraft och effektivisera", säger han. "Jag är en kämpe. Jag tycker om att göra saker så hårt som möjligt. "

Det är därför han älskar körningen. Egentligen hatar han kör men det är det som gör det hans favorit av de tre discipliner. De flesta bedömare ser honom glida fram på flykt kurs och antar att det är att föredra framför en hand simning eller cykling.

De har aldrig gått i hans skor, för att inte tala kör 26,2 miles i dem. Kör med proteser som gnids mot den nakna huden på hans stubbar kan vara plågsam, vilket kräver massiv kärna styrka, som Durbal har i överflöd.

Njuter av utmaningen

Dessa dagar, Durbal fokuserar främst på olympisk distans och halv-Ironman händelser. Han har inlett en stiftelse (live-free.net), utvecklat en rad av triathlon kläder för handikappade idrottare, och pratar ofta koncerner och skolor.

Alla, det verkar, vill veta detaljerna i hur han simmar, cyklar, och körningar.

"Triathlon passar väl in i min inställning till livet" Durbal säger. "Du kan träna och planera, men det finns alltid något som kommer upp och du behöva justera. Något går sönder, din utrustning misslyckas, det är dåligt väder, och hur du handskas med det är det som gör det så givande.

"I slutändan är det bara du mot väder och vind."