XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vad är Skin fördelarna med kalcium?

Översikt

Kalcium är en vanlig beståndsdel i den mänskliga kroppen. Det är viktigt för hälsan hos dina ben, tänder och kroppsliga organ, inklusive huden. Kalcium spelar en roll vid reglering av hudens många funktioner. Mest kalcium i huden finns i epidermis, eller det yttersta lagret av huden. För lite kalcium i kosten kan påverka hudens hälsa och hindra dig från att inse fördelarna med kalcium hud.

Hud tillväxt och återväxt

Kalcium i epidermis hjälper kroppen att reglera hur snabbt det genererar nya hudceller för att ersätta gamla och hur snabbt det sprider gamla hudceller. Hud som inte har tillräckligt med kalcium lagras i epidermis kan visas sköra, tunna och torr. Utseendet orsakas av brist på kalcium för att stimulera nya hud tillväxt eller att släppa döda hudceller.

förebyggande av cancer

Kalcium i huden kan också bidra till att förebygga hudcancer, enligt National Cancer Research Institute (NCRI). Kalcium i epidermis hjälper till att reglera hudens pigmentceller, så att den sola i solljus för att skydda sig mot skadliga UV-strålar. En nyligen genomförd studie NCRI visade också att patienter med låga mängder av kalcium var mer benägna att utveckla hudcancer, vilket kan bero på kalcium i huden stimulerar bildandet av antioxidanter för att bekämpa precancerösa celler.

Fukt

Kalcium arbetar med epidermis för att producera talg, en naturlig hud-beläggning ämne som hjälper huden att behålla fukt. Enligt Palo Alto Medical Foundation, personer med låga kalcium mängder i huden ofta inte producera tillräckligt med talg, som lämnar dem med torr hud. Patienter som har kronisk torr hud på vintern eller lider av en hudsjukdom som innebär hög irritation, såsom eksem, kan dra nytta av att lägga till en kalciumtillägg till sin kost. Palo Alto Medical Foundation rekommenderar intag upp till 1000 mg kalcium per dag för vuxna under 50 år och 1200 mg för vuxna 50 år och äldre.