XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Evinrude Engine Removal


Oavsett om du tar bort Evinrude utombordare båtmotor för underhåll, lagring eller utbyte, är processen densamma även om motorn är hopplöst slitna och går att reparera; ta bort motorn ordentligt kommer att bidra till mot skador på båten. Storleken på Evinrude utombordsmotorn kommer att avgöra hur mycket hjälp som behövs för att lyfta och ta bort den - en liten 10 hk tvåtakts Evinrude Jon båtmotor kommer inte att vara så delaktig som att ta bort en 300 hk V6-modellen.

Koppla bort Evinrude Engine

Börja med att koppla bort de olika styrkablar, bränsleledningar och andra tillbehör mellan motorn och båten montera. Se till att bränsleledningen är stängd innan du tar bort. Också överväga att ta bort propellern så att den inte skadas. Ta bort anslutningarna till styrningen. Dessa kan fästas med stift eller axel bultar och muttrar, beroende på motormodellen. När väl Evinrudes motorn är fri från alla bilagor, kommer det att vara fäst vid båten genom att endast de aktre monteringsklämmor.

Lyfta Evinrude Motor

Även om motorn är liten, har två personer bort motorn. Man kan hålla motorn medan den andra lossar monteringsklämmor. Om Evinrude motor är en större flerkolv modell använder en overhead motorlyft för att höja motorn. Dessa finns tillgängliga på de flesta utrustning uthyrningsställen. Byggd med ett "A" ramkonstruktion som liknar en lekplats gungställning, är en överliggande motor hiss placerad över utombordsmotorn och kedjor bifogas. (Alla Evinrude har fästöglor för denna manöver.) Höj motorn rakt upp. Undvik att ha motorn svänga tillbaka innan det är klart för båtens akter motor mount.

Förvaring av Evinrude utombordsmotor

En robust trä sågbock är en idealisk montera för att lagra en utombordare båtmotor. Se bara till att benen är längre än motorns längd under monteringsklämmor. Sänk motorn på sågbock och säkra klämmorna. Återigen, sänka rakt ner. Försök inte att svänga motorn på plats. Motorn lyftramen har hjul och kan flyttas med motorn i läge. När motorn är på sågbock, dra åt fästklämmor.