XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Sträcker sig varje del av kroppen


Stretching är en viktig del av varje övning regim. Enligt Mayo Clinic, "Stretching ökar flexibiliteten och förbättrar rörelseomfång i lederna." Det kan även förbättra blodcirkulationen och minskar stress. Innan delta i rigorösa aktivitet, är det tillrådligt att sträcka för att minska risken för skador. Det finns flera stretching övningar du kan slutföra som kommer att hålla hela kroppen lös.

Hals

Stretching kan lindra muskelvärk och smärta i nacke och övre delen av ryggen. Trapezius, scalenes, levator scapulae och splenius muskler sträcks i dessa aktiviteter. I "halsvridande" stretch, ansikte rakt framåt, med armarna framför dig. Bibehålla raka armbågar medan knäppa händerna, för att hålla dina axlar från att höja. Vänd sedan halsen tills hakan är direkt ovanför axeln. Håll detta för 10 till 30 sekunder och upprepa på andra sidan. I "Framåt Neck Flexion" stretch, hålla armarna, armbågar och axlar tillsammans på liknande sätt som den "halsvridande" stretch. Den här gången, ta hakan ner för att möta bröstet, och hålla i 10 till 30 sekunder.

Bröst och Axel

Stretching bröstet och skuldermuskulaturen förbättrar hållning och rotatorkuffen styrka. För att slutföra "Chest Stretch" stå i en dörröppning eller intill en vägg. Placera underarmen av en av armarna mot väggen eller dörrkarmen. Steg framåt och rotera kroppen bort från den utsträckta armen i 10 till 30 sekunder. Upprepa med den andra armen. I "Utåt rotation Stretch" ligga platt på rygg med båda armarna ut horisontellt och armbågarna böjda till 90 grader. Med hjälp av en partner, har dem driva axeln tillbaka mot golvet genom att använda din armbåge och handled. Håll mellan 10 och 30 sekunder.

Tillbaka och buken

Tillbaka och buken sträckor ge hjälp till hela ryggen, inklusive ryggrad, revben, och hela buken. För att slutföra "nedre delen av ryggen" stretch, låg på golvet på rygg. Ta knäna mot bröstet, och använda händerna för att föra dem ytterligare. Håll på plats för 10 till 30 sekunder. I "Rotation" stretch, stå upp med armarna i kors över bröstet. Rotera axlarna åt sidan så långt som möjligt, och hålla i 10 till 30 sekunder. I "Abdominal" stretch, låg på golvet på magen. Placera händerna på golvet och lyft uppåt, samtidigt som dina höfter platt på golvet. Håll i flera sekunder för att sträcka ut alla magmusklerna.

Leg Sträcker

Ben sträckor är viktigt att hålla benen fri från kramper och skada före och efter att ha kört aktiviteter. För att göra en "Stå Quadriceps" stretch, stå upp på ett ben. Dra det andra benet upp till botten, samtidigt se andra benet är rakt (knäna ska inte böja). Håll i 10 till 30 sekunder och växla ben. För att göra en "Shin" stretch, knä på golvet med smalbenen platt på marken. Börja att luta sig tillbaka på hälarna på din känsla, med hjälp av handflatorna för stöd. Håll positionen så länge som möjligt, och upprepa tre till fem gånger. I "Sitting Hamstring" stretch, sitta på golvet, med båda benen rakt framför dig. Försök att röra tårna genom framåtlutad, och samtidigt hålla ryggen rak. Håll mellan 10 och 30 sekunder.