XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Den genomsnittliga vikten av en nio månader gammal

Många nyblivna mödrar tenderar att jämföra sina barn med genomsnittet för att se till att de håller på att utveckla ordentligt. Barn växer i genomsnitt 10 inches i längd och kan tredubbla sin födelsevikt under det första levnadsåret, men inte alla av dem växa i samma takt, enligt hemsidan, barnhälsa. Läkarnas tillväxt diagram kan visa genomsnittet, men bara för att ditt barn kan falla utanför detta genomsnitt betyder inte att något är fel.

Tillväxthastighet

Barn växer snabbast under de första sex månaderna, i genomsnitt 1/2 till 1 tum per månad, och 5 till 7 oz. per vecka. Men detta saktar gradvis när barnet blir äldre till ca 3/8 tum per månad och 3 till 5 oz. per vecka från 6 månader till ett år. Vid tiden barnet är ett år gammal, bör han vara ungefär dubbelt hans födelse höjd och tredubbla sin födelsevikt.

Genomsnitt nio månader gammal pojke

Enligt Världshälsoorganisationen tillväxtkurvor för barn under två, väger i genomsnitt nio månader gammal pojke omkring 20 pund. och är ca 28,5 inches lång med en 17,5-tums huvudomfång. Den lägsta percentilen, vilket tyder på att en liten pojke är på 16 lbs. och 26 inches med 16,75-tums huvudomfång. Den översta percentilen, vilket skulle indikera en stor pojke, är på 25 pund. och 30 inches, med en 18,5-tums huvudomfång.

Genomsnitt 9 månader gammal flicka

WHO diagrammet visar att en genomsnittlig 9 månader gammal flicka väger ca 18 pund. och är ca 27,5 inches lång. Den lägsta percentilen för den åldern är 15 pund. och 25,5 inches, och den högsta är ca 23,5 lbs. och 29,5 inches. Den genomsnittliga huvudomfång är cirka 17,25 inches, med de lägsta percentilen är ca 16 inches och de största ca 18,25 inches.

Utanför Norm

Om barnet inte når upp till den genomsnittliga, det är inte nödvändigtvis en orsak till oro. Standarderna fastställdes med hjälp av tillväxtmönster spädbarn under amningsperioden, så en formel matad barn kan visa långsammare tillväxt. Spädbarn kan växa i sprutar också konstaterar Kids Health. Ditt barn kan vara i en låg percentilen idag men genomsnittliga nästa månad eller över genomsnittet månad efter det. Prata med ditt barns barnläkare om du har några större problem, och han kommer förmodligen att övervaka sin tillväxt på lång sikt istället för att använda sin nuvarande percentilen som en bestämd symptom på en utvecklings problem.